Fotó: fradi.hu

Máté: "A harmadik gól után azt éreztem a hazaiakon, hogy el is fáradtak és fel is adták" - a Fradi-edző kitért Varga triplájára is

A Ferencváros vezetőedzője Abu Fani korán szerzett gólja meghatározta a találkozó pszichológiáját.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 10., csütörtök 22:16
Fotó: fradi.hu
A Ferencváros vezetőedzője Abu Fani korán szerzett gólja meghatározta a találkozó pszichológiáját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 10., csütörtök 22:16

Ötgólos előnyt szerzett a Ferencváros a Hamrun otthonában, így nem igazán maradt nyitott kérdés a visszavágóra. A lefújást követően Máté Csaba így értékelte csapata teljesítményét a sajtótájékoztatón.

– A harmadik gól után azt éreztem a hazaiakon, hogy el is fáradtak és fel is adták a mérkőzést. Minden meccsnek megvan a maga lélektana, mi is voltunk már úgy, hogy úgy érződött a csapaton, hogy feladtuk, most a hazaiakon éreztem ezt. Szerencsére a fiúk nem álltak le és keresték a további lehetőségeket és így lett ez nagyarányú győzelem, ami szép eredmény, kecsegtető a továbbjutás szempontjából. Az első félidőben is jól dolgoztunk a labdával, voltak jó helyzeteink, támadásaink, de a védekezésünk egy-két alkalommal elcsúszott és mögénk tudtak kerülni, amiből igazi helyzetet talán nem alakítottak ki, de jó lehetőségeket igen. Elég sok energiát kellett nekik beletenni abba, hogy labdát szerezzenek, ezért érezhető volt, hogy a második félidőre elfáradnak. Kicsit átszerveztük a csapatot és szép gólokat szerezve eldöntöttük a meccset – mondta Máté, majd újságírói kérdésre kitért a három gólt jegyző nyári érkezőre, Varga Barnabásra. – Nem hegyezném ki csak rá, hiszen a kezdőcsapatban öt új játékos lépett pályára és mindannyian nagyon jó teljesítményt nyújtottak.

Ez egy csapatsport, fontos, hogy egymást segítsük, ma Vargának jött ki a lépés, de fontos az, hogy látszik a támadójátékosainkon, hogy gólra éhesek. Ez határozza meg egy támadójátékos megítélését, hogy milyen statisztikát tud felmutatni. Ebben Barnabás ma az élen járt, legközelebb pedig majd másnak fog sikerülni. Így tudjuk egymást kompenzálni, így tudunk sikeresek lenni.

Abu Fani esetében is csak azt tudom mondani, hogy ez egy csapatsport, jó teljesítményt nyújtott ő is, de mások is, ma nagyon sok jó teljesítmény volt. Fontos volt, hogy Abu Fani korán gólt szerzett, ez meghatározta a meccs pszichológiáját, de ahhoz, hogy valaki gólpasszt tudjon adni, kellenek azok a játékosok is, akik beindulnak, területet nyitnak, ahová egy másik játékos beérkezik. Ez csapatmunka, ahhoz, hogy valaki kiemelkedőt nyújtson, szükség van a csapattársakra is.

A Ferencváros egy hét múlva, csütörtökön, 19 órától a Groupama Arénában fogadja a Hamrunt a visszavágón.

Olvastad már?
Fradi: “Ilyenkor azt mondják, elvagy ebben a langyos vízben, nem is akarsz igazán már focizni” - interjú Sigér Dáviddal a mellőzöttségről és a lelki megpróbáltatásokról
Sigér Dávid egy eddig nem ismert súlyos sérüléséről, a legnehezebb időszakokból való kijutásról, egy mellőzött játékos beszorított helyzetéről és a csapat játékába Máté Csaba segítségével visszaépülő rebrovi elemekről is beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjújában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz