Fotó: teamtalk.com

Manchester United: Tizenkét év után távozik a klubrekorder játékos - hivatalos

A legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés fűződik David De Gea nevéhez a Manchester United történelmében. A spanyol kapus 12 év után távozik az Old Traffordról.
Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 16:56
Fotó: teamtalk.com
A legtöbb kapott gól nélküli mérkőzés fűződik David De Gea nevéhez a Manchester United történelmében. A spanyol kapus 12 év után távozik az Old Traffordról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 8., szombat 16:56

Tizenkét év után David De Gea elhagyja a Manchester United labdarúgócsapatát. A spanyol kapus szombaton közölte, hogy szerződésének lejártával elbúcsúzik az angol klubtól, ahová "fiatal fiúként" érkezett az Atlético Madridtól.

A 32 éves játékos volt a legrégebbi tagja az MU keretének, és csaknem 550 alkalommal lépett pályára a vörös ördögöknél. Az utóbbi időben viszont inkább a hibái miatt került reflektorfénybe, és 2020 óta hazája válogatottjában sem szerepelt. De Gea 2013-ban bajnoki címet, 2016-ban FA Kupát, 2017-ben pedig Európa Ligát nyert a Manchesterrel, és kétszer megszerezte a Premier League legjobb kapusának járó Aranykesztyűt.

– Szeretném ezt a búcsúüzenetet küldeni minden Manchester United-szurkolónak. Szeretném kifejezni megingathatatlan hálámat és elismerésemet az elmúlt 12 év szeretetéért. Sokat elértünk azóta, hogy Sir Alex Ferguson elhozott engem ehhez a klubhoz. Hihetetlenül büszke voltam minden alkalommal, amikor felhúztam ezt a mezt, vezettem ezt a csapatot, ezt az intézményt, a világ legnagyobb klubját képviselni olyan megtiszteltetés volt, amelyet csak néhány szerencsés futballista kap meg. Felejthetetlen és sikeres időszak volt, mióta idejöttem. Nem gondoltam volna, hogy onnantól kezdve, hogy fiatal fiúként elhagytam Madridot, el fogjuk érni azt, amit együtt elértünk. Most itt az ideje, hogy új kihívás elé nézzek, hogy új környezetben újra próbára tegyem magam. Manchester mindig a szívemben lesz, Manchester formált engem, és soha nem fog elhagyni. Találkozunk még – búcsúzott el az MU-tól a közösségi oldalán a spanyol kapus.

Olvastad már?
Szappanos maradt az NB I-ben, megvan a magyar válogatott kapus új csapata - hivatalos
Távozott az NB II-be kiesett Budapest Honvédtól és aláírt Paksra a 32 éves kapus, Szappanos Péter.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz