Magyar válogatott: "Rossi mindig kérdezi, hol tudja nézni a meccseimet, én meg mindig küldöm neki a linket" - nyáron válthat klubot a gólerős csatár

Az Ulsan Hyundaijal a hétvégén bajnokságot kezdő Ádám Martin céljairól, esetleges klubváltásáról, Marco Rossiról és a válogatottról is nyilatkozott.
Budai László 2023. február 23., csütörtök 22:06
Az Ulsan Hyundaijal a hétvégén bajnokságot kezdő Ádám Martin céljairól, esetleges klubváltásáról, Marco Rossiról és a válogatottról is nyilatkozott.
Szerző: Budai László 2023. február 23., csütörtök 22:06

Szombaton, magyar idő szerint reggel hatkor kezdődik meg Ádám Martin számára az új futballszezon, amikor a bajnoki címvédő Ulsan a tavalyi ezüstérmes Jeonbukot fogadja a bajnokságban. A légiósokra vonatkozó szabály egy picit módosult érkezése óta Dél-Koreában, 3+1 helyett már 4+1 külföldi játszhat, de mint a csatár az M4 Sportnak elmondta, az ő posztját szerinte ez nem befolyásolja, számít a játékpercekre.

- A posztomra egy dél-koreai játékos érkezett, aki tavaly 17 vagy 18 gólt rúgott, rutinosabb, 32 esztendős, de benne van a gól - idézte Ádám Martint az m4sport.hu. - Aki játszik, annak jól kell teljesíteni, de ez már tavaly is így volt. Ha csereként mentem be, úgy kellett teljesítenem, ha kezdtem, akkor úgy. Nem szoktam ezzel foglalkozni, hogy épp játszom-e vagy sem. Az ember nyilván szeretne pályán lenni, vannak olykor rossz napjaink, meccseink, de erről szól a foci. Ha teljesítesz, bent ragadsz a csapatban, ha nem, akkor dolgozni kell keményebben. 

A 28 éves magyar játékosnak egy-két megkeresése volt a télen, de nem foglalkozott ezzel. Továbbra is jól érzi magát, így csak nyáron lehet aktuális a klubváltás.

- Az ügynökömmel jó a kapcsolatom, így nyilván szoktunk erről beszélni. Én konkrétan nem érdeklődöm, ha van valami, akkor ő elmondja. Párszor említette, hogy van ez/az,

de annyira nem foglalkoztam vele, mert ha valamikor klubot fogok váltani, az nyáron lesz, hamarabb nem. Jól érezzük magunkat itt a családdal, jó a közösség és a város is. Elég messze van, de ez van

– nyilatkozta az esetleges váltás lehetőségeiről. A kivételesen jól sikerült 2022-es év után nagyon motiváltan várja már, hogy újra a válogatottban szerepelhessen. Úgy véli, csak rajta múlik, hogy mennyi szerepet kap, a szövetségi kapitánnyal mindenesetre tartja a kapcsolatot.

- A tavalyi egy kivételes év volt, de nem adjuk alább. Dolgozni fogunk azért, hogy megtartsuk azt a szintet. Motivált vagyok, várom már, hogy elkezdjük ezt a felkészülést és hogy lehetőséget kapjak. Novemberben is már kezdőként játszhattam az egyik meccsen, a másikon beálltam 40 percre (Dzsudzsák) Balázs helyett. Hogy több szerep juthat-e nekem, az csak rajtam múlik. Ha jól játszom a klubcsapatomban, akkor nem lesz ezzel probléma. Én mindig ki fogom tenni mindenemet a pályára.

(Rossi) mindig kérdezi, hogy hol tudja nézni a meccseimet, én meg mindig küldöm neki a linket, követi a játékomat, de ez a normális

– beszélt válogatottbeli reményeiről a támadó, aki a nemzeti csapat tétmeccseiről is nyilatkozott.

- Nagyon nehéz dolgunk lesz (az Eb-selejtezőn), de ezért vannak ezek a nehézségek, hogy megoldjuk. Keményen kell dolgoznunk, hogy ezek a sikerek megjöjjenek. Csinálnunk kell, ahogyan eddig is, csapatként, mert csak így lehetünk sikeresek. A keretben nagyon jó játékosok játszanak, egyre többen szerepelnek a topligákban, így az elvárás már adott, főként egy ilyen tavalyi év után, ami zseniális volt, tehát ott kell lennünk (az Európa-bajnokságon) – zárta szavait a 28 éves játékos.

Olvastad már?
Waltner megszólalt a paksi menesztése után: "Bödének egy kicsit türelmesebbnek kellett volna lennie" – interjú
Waltner Róbertet február közepén küldte el a Paks, a távozása után most először szólalt meg. Waltner honlapunknak elmondta, mennyire lepte meg a döntés, jogosnak-érzi-e azt, de beszélt arról is, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie Pakson. Természetesen szóba került a „Böde-ügy” és az egykori csapattárs, Lendvai Miklós halála is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz