"A Legia olyan, mint a Fradi, csak erősebb" - Nagy Dominik Gerát sem tisztelte a pályán

Továbbra is vár a bemutatkozására a fiatal középpályás.
Dudás Gábor 2017. február 26., vasárnap 14:51
Továbbra is vár a bemutatkozására a fiatal középpályás.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 26., vasárnap 14:51

Meccse még nincs az lengyel Ekstraklasában, de összehasonlítási alapja már van Nagy Dominknak. A Ferencvárostól a télen a Legia Varsóba igazolt 21 éves, 1-szeres magyar válogatott középpályás volt és mostani klubja, valamint a két bajnokság közti különbségről a futbolfejs.pl oldalán adott interjúban.

- A saját országában a Legia és a Ferencváros is a legnagyobb csapat. Az viszont egyértelmű, hogy a Legiának jobb játékosai vannak, erősebb a keret, a minőség valamivel az FTC-é fölött áll. Hogy pontosan mennyivel, azt nehéz megmondani. Ugyanígy a lengyel bajnokság is jobb a magyarnál. (…) Nikolics Nemanja is megmondta, hogy ez egy nagyon jó lépés lesz a számomra, bár a két klub közötti különbség nem óriási, mégis nagy ugrás ez a karrieremben. A két csapat egyaránt támadófutballt játszik, ez a stílus pedig fekszik nekem, ráadásul a lengyel pontvadászat azért annyira nincs távol a magyartól, így nem lesz nehéz megszokni az itteni játékot.

 

Nagy a felkészülés során is látott egy fontos differenciát.

- Sehol nem könnyű a felkészülési időszak, itt hasonló volt, mint az előző csapatomnál. Ugyanakkor feltűnt, mennyivel gyorsabbak is az edzések, intenzívebbek, sebességében egészen mások a gyakorlatok, az egymás közötti játék is. Valahogy azt lehet mondani, hogy itt minden gyorsabban történik.

A fiatal középpályás megkapta azt a kérdést is, hogy igaz-e, hogy az FTC-nél Thomas Doll vezetőedző épp azért kedvelte annyira, mert a tiszteletet mindenkivel szemben elfelejtette a pályán?

- Talán azután mondhatta ezt, ahogyan Gera Zoltánnak szemben viselkedtem az edzéseken. Gera megérdemelten a magyar labdarúgás elismert alakja, 37 éves, sokszoros válogatott, Angliában is játszott. Mindenki tiszteli őt Magyarországon, és a pályán is megvan ez a légkör körülötte. Én viszont volt, hogy az edzésen is keményen odaéptem neki, amit nem sok játékos enged meg magának, még a meccseken sem.

Talán emiatt dicsérhetett az edzőm, mert a pályán nincs pardon, senkit nem tekintek jobbnak magamnál. (…) a pályán kívül viszont tisztelek mindenkit, még Gera Zoltánt is (nevet), aki rengetegeg segített nekem a klubnál, a karrierem végéig emlékezni fogok a tanácsaira.

Nagy azt is elmondta, hogy szerinte a lengyel nyelvvel nem lesz majd problémája majd hosszútávon, arra pedig számított, hogy nem lesz könnyű beverekednie magát a varsói csapatba, így nyugodtan dolgozik azért, hogy végre lehetőséget kapjon. Erre legközelebb vasárnap, 18 órától lehet majd lehetősége, a Legia a Nieciecza gárdáját fogadja majd hazai pályán az Ekstraklasa 23. fordulójában - erre végül nem került sor, az 1-1-s találkozón nem volt a keretben sem a fiatal légiós.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz