Fotó: eplocomotivefc.com

Légiósok: Újabb magyar játékos került közelebb az amerikai ligához

A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Budai László 2023. március 23., csütörtök 11:31
Fotó: eplocomotivefc.com
A 17 éves Demkó Márton is lehetőséget kapott arra, hogy az USL-ben szereplő El Paso felnőttcsapatával szerepelhessen.
Szerző: Budai László 2023. március 23., csütörtök 11:31

Az USL-ben szereplő (ez az amerikai második vonalnak felel meg) El Paso Locomotive szerda délután sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nyolc akadémiai játékosával, köztük a 17 éves Demkó Mártonnal is USL Academy szerződést kötött, amely lehetőséget biztosít a fiatal játékosoknak arra, hogy a klub felnőttcsapatával edzhessenek és abban játszhassanak, anélkül, hogy ez befolyásolná a főiskolai labdarúgásra való jogosultságukat.

Nagyon különleges játékosokról van szó, edzőként nagyon büszke vagyok rájuk. Ez lesz az az alap, amely tovább repítheti őket, hogy még többre legyenek képesek

- mondta a klub magyar akadémiaigazgatója, egyben az U20-as csapat edzője, Militár Iván.

Az EL Paso felnőttcsapatában már eddig is volt magyar érdekeltségű labdarúgó, hiszen a DVSC és az Újpest korábbi játékosa, Pávkovics Bence januárban igazolt az Egyesült Államokba.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz