Légiósok: A bírók elismerték, hogy Szoboszlaiéktól jogtalanul vették el a vezető gólt - hatalmas káosz volt a játékvezetőknél

Egészen botrányos játékvezetést hozott a Tottenham - Liverpool (2-1) mérkőzés a Premier League szombati játéknapján. Simonn Hooper játékvezető kiállította Curtis Jonest és Diogo Jotát és nem adta meg Luis Díaz láthatóan érvényes gólját.
Csakfoci.hu 2023. október 1., vasárnap 9:59
Egészen botrányos játékvezetést hozott a Tottenham - Liverpool (2-1) mérkőzés a Premier League szombati játéknapján. Simonn Hooper játékvezető kiállította Curtis Jonest és Diogo Jotát és nem adta meg Luis Díaz láthatóan érvényes gólját.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 1., vasárnap 9:59

A Liverpool Szoboszlai Dominikkal a kezdőben hősies mérkőzést produkált a Tottenham otthonában. Jones kiállítása miatt már a 26. percben emberhátrányba került, de Gakpo révén így is egyenlített, sőt, Luiz Diaz a vezetést is megszerezte, amit azonban tévesen nem adott meg a játékvezető. A 69. percben pedig Diogo Jota is a kiállítás sorsára jutott.

Az angol profi ligák játékvezetői szervezete elismerte, hogy jelentős emberi mulasztás történt, amikor Diaz találatát érvénytelenítették, a gólt a VAR beavatkozásával kellett volna megadni - állt a közleményükben.

A Sky Sport úgy tudja, hogy egészen döbbenete ok miatt nem adták meg a gólt: a VAR ugyanis tévesen azt hitte, hogy a pályán hozott döntés a gól volt, ezért jóváhagyta a pályán hozott ítéletet. Amikor pedig már mindenki számára egyértelmű volt, hogy rossz döntés született, nem állították meg a játékot.

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője természetesen vitatta a piros lapok jogosságát és ő is szabályosnak látta Diaz gólját.

Soha nem futballoztunk még ilyen körülmények között, ahol ennyi igazságtalan döntés született. Jota első sárgája nem volt jogos, a második igen. Jones megmozdulása pedig egy szerencsétlen eset volt, először a labdához ért hozzá. Biztos vagyok benne, hogy a lesgólunk szabályos volt, a VAR-szobában valamit elnéztek. Nehéz ezt most elfogadni

- dühöngött jogosan a német szakember.

Olvastad már?
Dühösen reagált a Liverpool arra, hogy elismerték a bírók a brutális hibát: "A VAR-nak a nyomást enyhítenie kellene, nem pedig fokoznia"
A Premier League-óriás szerint a Tottenham elleni bajnoki történt súlyos bírói bakit kísérő magyarázat nem kielégítő és elfogadhatatlan, hogy "jelentős emberi hibának" minősítették a történteket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz