Fradi: Több mint 100 millió forint múlik azon, hogy alakul Angliában az utolsó néhány forduló

A Csakfoci információi szerint szép összeggel gazdagodhat a Ferencváros, amennyiben Ryan Mmaee csapatának, a Stoke-nak sikerül bennmaradnia a másodosztályban.
Budai László 2024. április 16., kedd 13:54
A Csakfoci információi szerint szép összeggel gazdagodhat a Ferencváros, amennyiben Ryan Mmaee csapatának, a Stoke-nak sikerül bennmaradnia a másodosztályban.
Szerző: Budai László 2024. április 16., kedd 13:54

Nem csak az NB I-es bajnokság utolsó fordulóira figyelnek a Ferencvárosnál, amely már ezen a hétvégén, a Kisvárda elleni hazai bajnoki mérkőzésen bebiztosíthatja története 35., zsinórban pedig hatodik bajnoki címét.

A klubnál az angol másodosztály küzdelmeit is élénken követik, ugyanis a Csakfoci információi szerint több mint 100 millió forint múlik azon, hogy az utolsó néhány bajnoki hogyan alakul a szigetországban.

Az FTC ugyanis tavaly júliusban úgy értékesítette a Stoke Citynek Ryan Mmaee játékjogát, hogy - a fix 2 millió eurós vételár mellett - a támadó és/vagy az angol csapat szereplésével kapcsolatos bizonyos feltételek teljesülése esetén a zöld-fehérek további igen komoly összegekhez juthatnak. Az egyik ilyen feltétel az volt, hogy a csapat kivívja-e a második vonalban való bennmaradást.

A Stoke jelenleg 20. a 24 csapatos Championshipben, és három ponttal előzi meg a 22., már kieső pozícióban lévő Huddersfieldet - a bajnokságból már csak három forduló van hátra. A csapat játszik még hazai pályán a szintén a bennmaradásra hajtó Plymouth-szal, idegenben azzal a Southamptonnal, amely szinte biztosan negyedik lesz és feljutási osztályozót játszhat, valamint hazai környezetben a Bristollal, amely a tabella közepén helyezkedik el, és komolyabb céljai már nem lehetnek.

A Fradinak tehát egészen jó esélyei vannak arra, hogy a szezon végére nemcsak a saját bajnoki aranyérme jogán, de a Stoke bennmaradása miatt is szép bevételhez jut.

A Ferencvárosnál is igen balhés Mmaee-nak egyébként az angliai beilleszkedése sem volt zökkenőmentes. Átigazolása után igen hamar megsérült, majd ugyan beverekedte magát a kezdőbe, de fegyelmezési problémák adódtak vele, ezért kitették a keretből és jó ideig csak a tartalékokkal készülhetett. Aztán március közepén visszavették az első csapathoz, játszott is néhány meccset, majd egy újabb sérülés miatt a szezon végéig kidőlt. Minden sorozatot figyelembe véve 28 tétmeccsen 4-4 gólja és gólpassza van.

Olvastad már?
A ZTE nem nyugszik bele a Fradi ellen történtekbe: "Egyszerűen érthetetlen" - közlemény
Myenty Abena Mim Gergely elleni, 16-oson belüli ütközése miatt tiltakoznak Zalaegerszegen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz