EL: Isten és egy klasszis kellett a Vasas-drámához, kíméletlen Fradi – lapszemle, videók

Így látták külföldön a magyar csapatok csütörtöki Európa Liga-meccseit.
Dudás Gábor 2017. június 30., péntek 9:56
Így látták külföldön a magyar csapatok csütörtöki Európa Liga-meccseit.
Szerző: Dudás Gábor 2017. június 30., péntek 9:56

FERENCVÁROS – JELGAVA 2-0

A mérkőzés részletes beszámolója itt!

"A Jelgava megtapasztalhatta a Ferencváros dominanciáját Budapesten" – felütéssel számol be az la.lv  mérkőzésről. A portál leírja, hogyan esett neki a magyar csapat a letteknek a találkozó első perceiben, és hogy a vendégeknek csak az első bekapott gól után sikerült lassítaniuk a játékon, bár így is kaptak majdnem még egy gólt Varga második kapufájánál. A beszámoló kiemeli a duplázó magyar válogatott szélső mellett a nigeri Amadou Mutarit is, aki rendre veszélyt jelentett a másik szélen. Bár a Jelgava a hajrában képet volt két veszélyesebb szituációt is kialakítani az észt Kevins Kaubers, illetve a litván Mindaugs Grigaravičs révén, végül sima, 2-0-s vereséget szenvedett.

A jelgavasvestnesis.lv az időjósok tévedtek, amikor a lettek számára szinte elviselhetetlen melegről írtak Budapesten, azok az előrejelzések viszont nem, akik a Ferencváros győzelmét prognosztizálták. A lap kiemeli, hogy az FTC játéka a szünet utánra lett igazán veszélyes, főként a már említett Varga és Moutari révén és a hazaiak hatalmas mezőnyfölénybe futballoztak, a szorításból pedig csak 2-0 után engedtek.

A Jelgava klubhonlapján több tegnapi vendégszereplő is megszólalt:

Alexandru Curteian, vezetőedző: - Természetesen soha nem jó a vereség, de két meccsből áll a párharc. Szerintem képesek lehetünk még továbbjutni, de nagyon nehéz lesz, egy erős csapat az ellenfelünk, ami az első meccsen is jól látszott. Semmi extra nem történt, annak pedig örülök, hogy a csapat türelmesen játszott, még úgy is, hogy nem sokat volt nálunk a labda, így pedig nem könnyű 90 percen át. Próbáljuk kitalálni, min kell változtatni a visszavágóra. A meccs előtt 50-50 százalékot adtam a két csapatnak. Ennél tudunk agresszívabban is futballozni, a játékosaim 70-80 százalékot adtak ki magukból. A végsőkig fogunk harcolni!

Ante Bakmaz, csapatkapitány: - Jó csapatuk van, nagyon jó csapatuk. Őszintén szólva picit túlzottan is ragaszkodtunk a meccstervünkhöz, az ellenfél pedig kíméletlenül megbüntette a koncentrációnk kiesését. Viszont összességében fegyelmezettek voltunk, és még semmi nem veszett el, képesek lehetünk a visszavágón egy komoly csata kialakítására. Láttuk, mire képesek, és hiszek benne, hogy fordíthatunk.

Valērijs Redjko: - Sok volt az érzelem a pályán, de egy ilyen szintű ellenféllel nem könnyű játszani. Gyorsan gólt kaptunk, mert nem vagyunk hozzászokva ehhez a tempóhoz, nagyon gyorsan futballozott az ellenfelünk. Sokáig tartottuk a 0-1-et, elbántunk a szögleteikkel, beadásaikkal, a végén pedig helyzeteink is voltak. Jobb lett volna a 0-1, mert a 0-2 már sokkal komplikáltabb eredmény. Mindent megteszünk majd otthon.

Oenning: Eddig mindig felálltunk; Doll: Hiányzik a gyilkos ösztön; Nikolic: Ígérem, ennél jobbak leszünk

 

BEITAR JERUZSÁLEM – VASAS 4-3

A mérkőzés részletes beszámolója itt!

"Nem ijedtek meg a magyarok, 3-1-re is vezettek, de Yossi Benayounnak más tervei voltak a vereségnél a hajrában" – összegez az izraeli klub honlapja. A hazaiak kiemelték, hogy a korábbi Chelsea- és Liverpool-klasszis beálíltása hozta meg a döntő fordulatot, a karmester képességei és Premier League-tapasztalata kellett a hihetetlen fordításhoz.

Az "őrületes meccsről" beszámoló one.co.il közben azt írja, hogy a Vasas játékosai alighanem teljesen elkészültek az erejükkel a végére, alighanem a számukra szokatlan időjárási körülmények miatt is. A lap hozzáteszi, hogy Eli Ohana, az izraeli futball legendája és a klub elnöke úgy értékelt a meccs végén, hogy nagy csapás lett volna számukra, ha kikapnak egy "náluk gyengébb csapat" ellen, de végül "megmentették a becsületüket". Azt is hozzáteszik, hogy a klub vezetőit elsősorban a védekezésük gyengesége lepte meg, emiatt az elnök el is beszélget majd Sharon Mimer vezetőedzővel.

Utóbbi közben kiállt a védelem mellett, mondván nem lehet csak a nyakukba varrni a három kapott gólt és közben azt is elárulta, mi kellett a Beitar fordításához.

- Éreztük, hogy Isten mellettünk áll, pedig a játék nem úgy ment mindig, mint ahogy azt szerettük volna. Eléggé szellősek voltunk hátul, de végül egy nagy győzelmet arattunk – mondta Mimer, aki Benayount külön kiemelte, és hozzátette, hogy bár nem lesz könnyű a visszavágó sem, de úgy érzi, készen állnak és képesek lesznek a továbbjutás kiharcolására.

 

VIDEOTON – BALZAN 2-0

A mérkőzés részletes beszámolója itt!

A máltai lapok meglehetősen szűkszavúan, szigorúan a tényekre hivatkozva számoltak be a Vidi 2-0-s győzelméről.

A vendégek szakvezetője, Marko Micovic így értékelt a találkozót követően:

- Egy edző nem lehet elégedett akkor, amikor veszít a csapata, így természetesen nem vagyok boldog az eredmény miatt. Ugyanakkor a mutatott játékkal részben elégedett vagyok, de nagy kár, hogy az utolsó percben megkaptuk a második gólt is. Reálisan nézve a Vidi volt a mérkőzés esélyese, Máltán sem lesz ez másképpen, de hazai pályán igyekszünk majd meglepni ellenfelünket. Mindennel együtt azért mi is tudjuk, hogy a továbbjutásra egyértelműen nagyobb esélye van a magyar csapatnak. (Forrás és videó: vidi.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz