Fotó: dailyrecord.co.uk

EL: "Agresszív Fradira számítok, szórakoztató meccs alakulhat ki" – Puskással is dolgozott együtt a Celtic edzője

A skótok csapatkapitánya úgy látja, a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtaniuk, hiszen csak a tökéletessel tudják majd kivívni a jó eredményt.
Nyikes Zoltán 2021. október 18., hétfő 16:03
Fotó: dailyrecord.co.uk
A skótok csapatkapitánya úgy látja, a lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtaniuk, hiszen csak a tökéletessel tudják majd kivívni a jó eredményt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 18., hétfő 16:03

A Ferencváros kedden – magyar idő szerint – 16.30-tól az UEFA Európa Liga G-csoportjának 3. fordulójában, a Celtic FC vendégeként lép pályára a glasgow-i Celtic Parkban. A mérkőzést megelőzően, hétfőn a vezetőedző, Ange Postecoglou és a csapatkapitány, Callum McGregor részvételével tartott sajtótájékoztatót a Celtic.

– Láttuk a Ferencvárost az Európa Ligában és természetesen a magyar bajnokságban is. Tudjuk, hogy riválisunk szombaton csalódást keltő eredményt ért el, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ennek ellenére egy nagyon jó csapatról van szó. Tavaly már találkozott egymással a Celtic és az FTC, ezúttal is erős meccsre számítok, már csak azért is, mert ha jól tudom, az FTC több kulcsjátékost is pihentetett – kezdte a Celtic Görögországban született, de ausztrál állampolgársággal is rendelkező vezetőedzője, Ange Postecoglou, aki a fradi.hu érdeklődésére egy magyar szálat is megemlített.

 Van egy erős kapcsolatom a magyar labdarúgással, Ausztráliában ugyanis volt szerencsém 2-3 évet együtt dolgozni Puskás Ferenccel. Ő egy igazi úriember, a szívemben őrzöm az emlékét.

Ange Postecoglou a folytatásban a külföldi újságírók kérdéseire válaszolva elmondta, hogy orvosi szempontból majdnem mindenki rendben van, így szinte minden fontos játékosára számíthat majd. A legutóbbi, Leverkusen ellen 4-0-ra elveszített UEL-meccshez képest Postecoglou szerint most jobb a csapat, amely lenyugodott, jót tett az együttesnek a válogatott szünet is.

– Ahhoz, hogy maradjon remény a csoportból való továbblépésre, nyernünk kell, főleg a hazai mérkőzéseken, ezért is lesz nagyon fontos a keddi találkozó. Persze, a Ferencvárosnak is nyernie kell, ezért pikáns meccsre számíthatunk. Mindkét csapatnak támadnia kell, emiatt kinyílhat majd a pálya, több gólra van kilátás. Agresszív Fradira számítok agresszív játékkal, szórakoztató meccs alakulhat ki.

A Celtic trénere kérdésre reagálva kijelentette, hogy édesapján kívül Puskás Ferenc volt a legnagyobb hatással a futballfilozófiájára.

- Puskás az egyik legnagyobb legenda, aki valaha futballozott. Rendkívül szerény volt, amikor Ausztráliában dolgozott, mindig kértük, hogy anekdotázzon a Real Madridról, a Wembleyről. Rendkívül közvetlen volt és alázatos. Nagyon sajnáltam, hogy miután elhagyta Ausztráliát, már nem tudtuk tartani a kapcsolatot.

Az 56 éves trénertől a Celtic csapatkapitánya, Callum McGregor vette át a szót.

- Tudjuk, hogy a Ferencváros egy erős, jól szervezett csapat. Egy cipőben járunk, hiszen mindkettőnknek nyerni kell, éppen ezért lendületes mérkőzésre számítok. A tavalyi, 2-1-es FTC-győzelemmel végződött BL-selejtezőből már nem lehet kiindulni, sok változás történt azóta mindkét csapatnál, emellett mások lesznek a körülmények is, ezúttal szurkolók előtt játszhatunk. Nagyon várjuk a meccset, tudjuk a dolgunkat. Mindig van rajtunk nyomás, így nem éljük meg teherként, hogy egyelőre pont nélkül állunk. Támadni fogunk kedden, de erre számítunk a Ferencvárostól is. A lehető legjobb teljesítményt kell majd nyújtanunk, hiszen csak a tökéletessel tudjuk majd kivívni a jó eredményt.

Olvastad már?
A Fradi magyar válogatottja a Barcelonához hasonlította a Celticet: "Nem megismételhetetlen a győzelem"
Bogdán Ádám szerint nem megismételhetetlen, hogy a Ferencváros újra legyőzze a skótokat a saját otthonukban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz