A The Scottish Sun készített interjút a Celtic elleni Európa Liga-mérkőzés előtt a Ferencváros kapusával, Bogdán Ádámmal, aki korábban két szezonon keresztül erősítette a skót Hibernian együttesét. A 21-szeres válogatott játékos elmondta, bár nagyon tiszteli a Celticet, de hisz abban, hogy csapata képes legyőzni a skótokat, ahogyan a Bajnokok Ligája-selejtezőben is tették az elmúlt szezonban.

– Ugyanaz igaz a Celticre, mint a Barcelonára – mindkettő több mint egy klub. Az elmúlt szezonban viszont kiütöttük őket a Bajnokok Ligájából, és ez hatalmas eredmény volt, biztosan nem megismételhetetlen ezen a héten sem. A Celtic egy olyan klub, amelyet az egész világon ismernek és elismernek. A Parkheadben minden meccsnek hihetetlen atmoszférája van, volt szerencsém egyszer ott játszani a Hibs színeiben a Brendan Rodgers által irányított Celtic ellen, és 4-2-re kaptunk ki egy igazán intenzív meccsen. Hallottam, hogy a Celticet anyagilag nagyon megviselte, hogy nem játszott a Bajnokok Ligájában, a járvány idején pedig nem lehettek bent a szurkolók a stadionban. És ha egy csapatnak aggódnia kellene amiatt, hogy nincsenek szurkolók a stadionban… az éppen a Celtic – mondta Bogdán.

A Celtic az első fordulóban kétgólos előnyről 4-3-ra kapott ki Sevillában, a másodikban pedig 4-0-ra maradt alul a vendég Leverkusennel szemben, így minden főtáblás csapat közül a legtöbb gólt kapta. A harmadik fordulós összecsapást azért rendezik csütörtök helyett kedden, mert a skót fővárosban az ENSZ éghajlatváltozási konferenciát tart.

EL: Megvan, ki vezeti a Celtic elleni odavágót – minden az FTC nemzetközi szerepléséről