Az esélytelenek dicsősége, behúzott kézifék, szenzáció a Vidi kiejtése - örmény lapszemle

Ezt írják az örmény lapok, miután az Ararat Jereván nagy meglepetésre, 3-1-s összesítéssel kiejtette a MOL Fehérvárt az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében. Lapszemle. 
Dudás Gábor 2021. július 16., péntek 13:55
Ezt írják az örmény lapok, miután az Ararat Jereván nagy meglepetésre, 3-1-s összesítéssel kiejtette a MOL Fehérvárt az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében. Lapszemle. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. július 16., péntek 13:55

Az örmény lapok és internetes portálok - már ahol létezik egyáltalán sportrovat - többsége tényszerűen számolt be az Ararat 2-0-s sikeréről és a MOL Fehérvár kiejtéséről. Akadtak azonban részletesebb tudósítások is.

Az armtimes.com például "dicsőséges visszavágóról" és arról ír, hogy a jereváni gárda egy "jóval erősebb ellenfelet" búcsúztatott a Konferencia Ligától. A 2-0-s sikerben és a továbbjutásban főszerepet játszó, mindkét meccsen nagy gólt szerző szerb Dimitrije Pobulic játékát emelik ki elsősorban és azt, hogy az orosz Vsevolod Ermakov kapus nagyszerű teljesítményt nyújtott csütörtökön. Mindeközben a Fehérvár hiába próbált meg mindent, hogy életben tartsa reményeit, nem bírt az előzetesen esélytelenebbnek tartott ellenfelével.

Az Armenpress szerint a magyar bronzérmes nem tudott igazán dominálni és inkább csak a kontrajátékában bízott, bár az első félidő hajrájában volt olyan időszak, amikor be tudta szorítani saját 16-osára az örmény csapatot, amely azonban remekül védekezett. A fordulás után a Vidi megint nekiugrott ellenfelének, de nem tudott mit kezdeni a fegyelmezett hátsó alakzattal. Sőt, a végén többször is eldönthette volna a mérkőzést az Ararat, ami végül Silouénak sikerült a 85. percben.

Az yn.am megjegyzi, hogy az Ararat dicsőségesen tért vissza a nemzetközi porondra 13 év után, kiütve a magyar riválist.

A Golos Armenii, azaz "Örményország hangja" szerint "szenzációs győzelmet" aratott a hazai csapat, amely már az idegenbeli első találkozón is nem várt 1-1-s döntetlent ért el. Ennek ellenére a "bukik" továbbra is a Fehévárt tartották esélyesebbnek a továbbjutásra, de Vardan Bichakhchyan tanítványainak "erről más volt a véleménye".

Megjegyzik, hogy a jobbára kiegyenlített csata állóvizét Pobulic parádés szabadrúgásgólja kavarta fel, majd az Ararat sikerrel húzta be a kéziféket és lelassította a vendégek egyébként sem elsöprő támadásait egy olyan szakaszban, amikor fej-fej mellett küzdöttek a csapatok.

A végén pedig Siloue feltette az i-re a pontot és végleg eldöntötte csapata és a magyar klub sorsát is.

Olvastad már?
Nikolics nem kertelt a Vidi kupakiesése után: "Ez volt a klubnál a legdurvább vereségem"
A MOL Fehérvár FC csapatkapitánya szerint nem érdemeltek továbbjutást és vállalniuk kell a felelősséget a vereség miatt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz