Mint ismeretes, hatalmas meglepetésre 2-0-ra kikapott a MOL Fehérvár FC az Ararat Jereván otthonában csütörtökön, így 1-3-as összesítéssel már az Európa Konferencia Liga első selejtezőkörében búcsúzott a nemzetközi porondtól. A lefújást követően rendkívül kritikusan értékelt a fehérváriak támadója, Nikolics Nemanja.

– Nehéz értékelni, érzelmileg nagyon nehezemre esett ez a vereség, hatodik évemet töltöm a klubnál, mondhatni, hogy ez volt a legdurvább – kezdte a Vidi támadója a klubhonlapon. – Vállalni kell a felelősségünket, nem érdemeltük meg a továbbjutást. Mindenkinek saját magába kell nézni és fel kell tenni a kérdést, hogy mi a célja, mit akar a jövőben, mert ez nem elég, ennek a klubnak ez kevés. Minden feltétel megvan itt, hogy egy játékos jól érezze magát és elérje azokat a célokat, amikért elkezdtünk focizni, azaz próbáljunk trófeákat nyerni és sikeresek lenni. Ez a forma nagyon messze van ezektől a céloktól, reálisnak kell lenni, nem szabad becsapni magunkat, sokkal többet kell tenni ahhoz, hogy ezeket a célokat elérjük. Idáig is sokat beszéltem erről, nem tudom, hogy ez mennyire jut el a játékosokhoz. Csak együtt fogjuk tudni megoldani ezt a helyzetet, egyénileg biztosan nem. Először is saját magadban kell keresned a hibát, megnézned, hogy hol hibáztál és hol lehet még fejlődni ahhoz, hogy a játékod méltó legyen a klubhoz. Előre kell nézni, nehéz napoknak nézünk elé, de meg kell találni a megoldást.

Az Európa Konferencia Ligában így két magyar csapat maradt, a Puskás Akadémia ellenfele a második körben a lett FK RFS lesz, míg az Újpest a liechtensteini Vaduz ellen mutatkozik be a sorozatban.

Szabics a Vidi kieséséről: “Az ellenfél játékosai jobban akarták a továbbjutást”