Hivatalos: Északi csapatnál vállalt munkát Michael Boris

Hivatalossá vált, amiről korábban sajtóhírek alapján beszámoltunk: Michael Boris lett a dán élvonalbeli Sönderjyske új vezetőedzője.
Csakfoci Admin 2021. június 19., szombat 16:06
Hivatalossá vált, amiről korábban sajtóhírek alapján beszámoltunk: Michael Boris lett a dán élvonalbeli Sönderjyske új vezetőedzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 19., szombat 16:06

A dán Sönderjyske hivatalos oldalán jelentette be, hogy Michael Boris lett a csapat új vezetőedzője. A klub közleménye szerint a német szakember két évre kötelezte el magát az északi együtteshez.

- Michael Boris személyében olyan edzőt köszönthetünk a csapatunkban, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a tehetségekkel való magas szintű képzésében - nyilatkozta Klaus Rasmussen ügyvezető igazgató.

A 46 éves tréner elmondta, már nagyon várja, hogy elkezdhesse a munkát a Sönderjyske élén.

- Mindenekelőtt büszke vagyok arra, hogy a Sönderjyske vezetőedzője leszek. Nagyon várom már, hogy hétfőn elkezdhessem a munkát, és egy olyan klubnál dolgozhassak, amelyről nagyon jó benyomást szereztem. A Sönderjyske által felvázolt elképzelések, tervek nagyon jól illeszkednek a profilomhoz és az értékrendemhez. Egy olyan klubról van szó, amellyel könnyen tudok azonosulni. Jómagam a Ruhr-vidéki bányavidékről származom, és tudom, hogy a Sönderjyske is híve a kemény munkának. Számos beszélgetést folytattam a csapat elöljáróival, és büszke vagyok arra, hogy engem választottak vezetőedzőnek - mondta a klub hivatalos honlapjának Boris.

ELŐZMÉNYEK

A Der Nordschleswigers című dán újság beszámolója szerint három héttel Glen Riddersholm menesztése után a helyi élvonalban szereplő Sönderjyske megtalálta új vezetőedzőjét. A választás Michael Borisra esett, akit hétfőn mutatnak be a játékosoknak, amikor megkezdik a felkészülést az új szezonra.

A lap elérte a Klaus Rasmussent, a Sönderjyske ügyvezető igazgatóját, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a sajtóban megjelent információkat, csupán annyit mondott, remélhetőleg hétfőn új vezetőedzőt tudnak bemutatni.

Boris az elmúlt két évben az MTK Budapest vezetőedzője volt, ahol az első szezonjában feljutott az élvonalba a másodosztályból, majd a mögöttünk hagyott idényben a 7. helyen végzett csapatával.

A lap megjegyzi, az UEFA Pro licenccel rendelkező német szakember szívesen dolgozik fiatal játékosokkal, ami tökéletesen illeszkedik abba az agresszív játék stílusba, amelyet az amerikai tulajdonosok a Sönderjyske csapatánál szeretnének bevezetni.

Olvastad már?
NB II: A Diósgyőr eladta magyar válogatott alapemberét a Vasasnak
A csakfoci.hu információi szerint az NB II-ben szereplő Vasasban folytatja pályafutását Márkvárt Dávid, a DVTK középpályása.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz