Fotó: mlsz.hu

EL-döntő a Puskás Arénában: Tökéletesek a körülmények az UEFA szerint

Alig több mint 100 nappal a május 31-i budapesti Európa-liga-döntőt megelőzően átfogó, négynapos szakmai bejárást tartott a Puskás Arénában az UEFA és az MLSZ szervezőbizottsága.
Csakfoci.hu 2023. február 17., péntek 15:28
Fotó: mlsz.hu
Alig több mint 100 nappal a május 31-i budapesti Európa-liga-döntőt megelőzően átfogó, négynapos szakmai bejárást tartott a Puskás Arénában az UEFA és az MLSZ szervezőbizottsága.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 17., péntek 15:28

Először a mérkőzéssel kapcsolatos legfontosabb terület, a pálya és annak környéke került a szemle fókuszába.

A Puskás Aréna gyepminősége továbbra tökéletesen megfelel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elvárásainak, mint ahogy az öltözők és a kiegészítő létesítmények is alkalmasak a legmagasabb színvonalú események kiszolgálására.

Ezen túl a megközelítési, közlekedési és biztonsági kérdések mellett a stadion területén zajló összes kiemelt tevékenység tervezése is terítékre került. A helyszíni előkészítés része a magas színvonalú televíziós közvetítés folyamatainak tervezése is. Magyar vonatkozású hír, hogy az EL-döntő nemzetközi közvetítője (host broadcaster) az MTVA lesz.

Külön feladat az önkéntesek feladatainak kiosztása: a szervezők továbbra is várják a jelentkezőket az izgalmasnak ígérkező, sokszor a kulisszák mögé is betekintést ígérő feladatkörökre - írja az mlsz.hu.

Az Európa-liga-döntő nem csak a nemzeti stadiont érinti majd, hiszen számos kísérőesemény gazdagítja majd Budapesten a programot. Ezek központi helyszíne – a tervek szerint – a Városliget környéke és a Hősök tere lesz.

Olvastad már?
A Fradi többet már nem variálhat a stadionkérdéssel az EL-ben - ezt kérte az UEFA a klubtól 
Már most biztos, hogy ez lesz a legtöbb szurkoló előtt játszott Fradi-mérkőzés a Puskás Arénában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz