Fotó: MTI/Illyés Tibor

EKL: "Talán a legrosszabb pillanatban jött a Fradi gólja, megrázó volt" - a hangulatot magasztalták a szerbek

A Cukaricki vezetőedzője, Igor Matic gratulált a Ferencvárosnak, egyúttal megérdemeltnek nevezte a sikerét az Európa Konferencia Liga-csoportkör első fordulójában.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 22., péntek 8:41
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A Cukaricki vezetőedzője, Igor Matic gratulált a Ferencvárosnak, egyúttal megérdemeltnek nevezte a sikerét az Európa Konferencia Liga-csoportkör első fordulójában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 22., péntek 8:41

– Jól kezdtünk, az első fél órában a saját játékunkat tudtuk játszani, ennek köszönhetően vezettünk is, de nagy hibákból fordított a Ferencváros. A második félidőre célra törőbb futballt kértem és cserékkel próbáltunk frissíteni, de így sem sikerült egyenlíteni – értékelt Matic, aki szintén kiemelte a fantasztikus hangulatot.

Nagyszerű volt a hangulat, megtiszteltetés ilyen közönség előtt játszani, egy ilyen gyönyörű stadionban. A Ferencváros számára ez hatalmas előny volt. Szeretnék minél többször ilyen közönség előtt meccselni.

A 42 éves szakembert a védekezésben elkövetett hibákról is kérdezték.

– Ha valaki hibázik, nem szabad sokat gondolkodnia rajta. A félidőben azt mondtam, hogy hiszek a játékosokban, próbáljunk meg közvetlenebbek lenni támadásban, helyezkedjünk jobban, és veszélyesebben játszunk. Ami a hibákat illeti, azok a futball szerves részei, aki kevesebbet követ el belőlük, az nyer. Hinnünk kell a munkában, magunkban és ki kell küszöbölni ezeket a hibákat. Biztos vagyok benne, hogy a folyamatos munkával jobbak leszünk – idézi a Telegraf Maticot.

A Cukaricki védője, Nemanja Tosic is nyilatkozott röviden a zurnal.rs portálon.

– Ők voltak a kezdeményezőbbek, de sokáig jól működött a védekezésünk, kontrából pedig sikerült is gólt szereznünk. Az első hazai gólig jól játszottunk, aztán visszaesett a koncentráció és tovább romlott a helyzetünk. Az első gól előtt talán lett volna lehetőségünk egy jó helyzetre, hogy 2-0-ra alakítsuk az állást, aztán egy ellentámadásból mi kaptunk egy gólt. Talán a legrosszabb pillanatban jött a góljuk, nagyon megrázó volt számunkra – mondta Tosic, aki szintén beszélt a hangulatról. – Nagyszerű volt a hangulat, az ilyenekért éri meg futballistának lenni. Talán az egyik legszebb környezet, amiben játszottam.

Olvastad már?
Stankovic: "Ezzel a szellemiséggel tudunk majd igazán nagy dolgokat véghez vinni" - a Fradi-edző érzelmes meccset élt át
Stankovic azt mondta, amikor ilyen támogatást kapnak a játékosok a lelátóról, akkor megvan a hit is a győzelemben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz