Fotó: skysports.com

EKL: A botrányosan viselkedő kapus megkapta a második sárgáját, mégsem állították ki - itt a különleges szabálymagyarázat

Egy 2020-ban bevezetett szabálynak köszönhetően maradhatott a pályán Emiliano Martínez, miután a tizenegyespárbaj során megkapta a második sárgáját.
Nyikes Zoltán 2024. április 19., péntek 11:27
Fotó: skysports.com
Egy 2020-ban bevezetett szabálynak köszönhetően maradhatott a pályán Emiliano Martínez, miután a tizenegyespárbaj során megkapta a második sárgáját.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. április 19., péntek 11:27

Csütörtökön megírtuk, hogy a házigazda Lille közel húsz percig továbbjutásra állt az Aston Villa ellen az Európa Konferencia Liga-negyeddöntő második mérkőzésén, de aztán az angolok a 87. percben szépítettek, így ráadás következett. Ez végül nem hozott döntést, a 11-esek során pedig a vendégek összpontosítottak jobban, így ők készülhetnek az elődöntőre.

A tizenegyespárbaj során ismét főszereplővé lépett elő az angolok argentin kapusa, Emiliano Martínez, de nem csak a teljesítménye miatt kapott reflektorfényt. A 2022-es világbajnokságon a legjobb hálóőrnek választott játékos akkor elég sajátos módját választotta az ünneplésnek, egészen pontosan a lába között mutogatta a világnak a díját, ezúttal pedig a Lille-szurkolókat hergelte az egyik kivédett büntetőt követően.

Ivan Kruzliak játékvezető ezt nem is hagyta annyiban és felmutatta Martíneznek a sárga lapot, akinek ez volt a második, miután a 39. percben is kapott egyet, ám sokak megdöbbenésére mégsem állították ki. Viszont nem azért, mert a bíró hibázott, hanem egy 2020-ban bevezetett szabály miatt, ami kimondja, hogy a 90+30 perc során begyűjtött sárga lapokat a játékosok nem viszik tovább a tizenegyespárbajra, azaz olyan, mintha egy új meccs kezdődött volna.

Ennek fontos jelentősége is volt, hiszen Martínez ezt követően is kivédett még egy tizenegyest, ami az Aston Villa továbbjutását jelentette. A Sky Sports kiemeli, egyedül abban az esetben nem tudta volna folytatni a tizenegyespárbajt Martínez, ha piros lapot mutatott volna fel neki a játékvezető a hergelését követően.

Martínez második sárga lapja

Martinez yellow card vs Lille in the penalty shootout
byu/Chelseatilidie insoccer

Így hergelte Martínez a szurkolókat

Emiliano Martínez dancing in front of the Lille Fans, as he saved the last penalty.
byu/TrenAt14 insoccer

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz