Eb után vb-rémálom: Magyarország a legnagyobb vesztesek között

Öt olyan válogatott már biztosan lesz a 2018-as világbajnokságon, amelyek a tavalyi Eb-n is részt vehettek. Magyarország egyike a nagy veszteseknek.
Dudás Gábor 2017. október 8., vasárnap 16:03
Öt olyan válogatott már biztosan lesz a 2018-as világbajnokságon, amelyek a tavalyi Eb-n is részt vehettek. Magyarország egyike a nagy veszteseknek.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 8., vasárnap 16:03

Nekik már összejött, izlandi csoda(?)

A már eldőlt, hogy Európából a házigazda Oroszország mellett Belgium, a címvédő Németország, Anglia és Spanyolország képviselheti a kontinenst a 2018-as világbajnokságon. Ez az öt válogatott ráadásul a 2016-os, franciaországi Eb-n is ott lehetett, és az oroszokon kívül – akik ugye automatikusan kvalifikálták magukat rendezőként a jövő évi tornára – mind elmondhatják magukról, hogy a vb-kvalifikáción is folytatni tudták eredményes szereplésüket.

Hamarosan csatlakozhat hozzájuk akár Izland is, amelynek elég egy Koszovó elleni, papírforma-győzelem ahhoz az utolsó meccsén, hogy csont nélkül jusson ki Oroszországba, csoportelsőként (a horvátokat, az ukránokat és a törököket is megelőzve…), annyi azonban bizonyos, hogy az északiak legalább a playoff-ban már szereplők lesznek.  Az Eb-résztvevők közül még Franciaország, Svédország, Svájc, Portugália, Wales, Írország, Lengyelország, Dánia, Horvátország és Ukrajna esélye megmaradt, hogy csoportelsőként legyen ott a vb-n, de legalábis pótselejtezzen, míg Észak-Írországra és Olaszország számára már biztos a playoff-szereplés, a szlovákoknak pedig az utóbbihoz kellene megelőznie az utolsó fordulóban a skótokat.

A második helyezettek

Mint ismeretes, a kilenc csoportmásodik közül nyolc rájátszás útján juthat ki a jövő évi világbajnokságra. A jelenlegi állás szerint a skótok csúsznának le a playoff-ról.

Magyarország sorsa sajnos már korábban eldőlt, nem lehetünk ott a vb-n, ezt pedig mellettünk további öt csapat, Csehország, Románia, Ausztria, Törökország és Albánia mondhatja el magáról a tavalyi 24 Eb-szereplő közül, ők hozzánk hasonlóan a második, pótselejtezőt érő helyre sem érthetnek már oda.

Eb-szereplők, akik már ott vannak a vb-n is:

Anglia, Belgium, Németország, Oroszország*, Spanyolország

Akik még odaérhetnek:

Dánia, Észak-Írország, Franciaország,  Horvátország, Izland, Lengyelország, Olaszország, Portugália, Svájc, Svédország, Szlovákia, Ukrajna, Wales

Akik nem jutottak ki:

MAGYARORSZÁG, Albánia, Ausztria, Csehország, Románia, Törökország

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz