Eb-selejtező: A románokat is zárt kapuval büntette az UEFA – pénzbírságot is kaptak

A román szurkolók Spanyolország elleni Eb-selejtezőn mutatott rasszista viselkedése miatt komoly büntetéssel sújtották a szövetséget.
Nyikes Zoltán 2019. szeptember 23., hétfő 20:36
A román szurkolók Spanyolország elleni Eb-selejtezőn mutatott rasszista viselkedése miatt komoly büntetéssel sújtották a szövetséget.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. szeptember 23., hétfő 20:36

A múlt hét folyamán beszámoltunk arról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a 2-1-es szlovák győzelemmel zárult mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt zárt kapuk mögött kell megrendeznie Azerbajdzsán ellen október 13-án a hazai Európa-bajnoki selejtezőjét, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak.

Az MLSZ jelezte, hogy fellebbezést nyújt be, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók azonosítását. A magyarokon kívül a szlovákoknak október 10-én, a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőjüket kell nézők nélkül lejátszaniuk, emellett 20 ezer eurós (6,65 millió forint) bírságot is kell fizetniük.

Hétfőn pedig az is kiderült, hogy az UEFA egy harmadik szövetséget,

a románt is zárt kapus büntetéssel sújtotta, ugyanúgy a szurkolók rasszista viselkedése miatt.

A rájuk kiszabott pénzbírság, 83 ezer euró, azért súlyosabb, mert a drukkerek a pályára rohantak a spanyolok ellen 2-1-re elveszített Eb-selejtezőn, emiatt a játékot is meg kellett szakítani. Az F csoportban harmadik románok október 15-én a negyedik norvégok elleni Eb-selejtezőn nem engedhetnek be nézőket a bukaresti találkozóra.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz