Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar válogatott zárt kapuk mögött lesz kénytelen lejátszani az Azerbajdzsán elleni hazai Eb-selejtezőjét, ezzel bünteti az UEFA az általuk a magyar-szlovák meccsen hazai részről felfedezni vélt gyűlölködő megnyilvánulásokat.

A szlovák RTVS értesülései szerint nem ez lesz azonban az egyetlen következménye a két szurkolótábor összeszólalkozásának, hiszen úgy tudják, hogy

az UEFA a szlovákokat is egy zárt kapus meccsre bünteti a magyarságot “rágalmazó” bekiabálásokért.

A hírt vasárnap kora délután a szlovák szövetség megerősítette, ugyanakkor jelezték, az MLSZ-hez hasonlóan ők is fellebbezéshez folyamodnak a stadionbezárás, és a megfizetendő 20 ezer eurós büntetés ellen.

Bár a fellebbezés miatt még változhat az UEFA határozata, minden esetre komoly fegyvertény lenne a 6 ponttal a 4. helyen álló Wales számára, ha a Nagyszombaton megrendezendő mérkőzésen Szlovákia nem számíthatna szurkolóira.

FRISSÍTÉS: A szlovák szövetség később hivatalosan is bejelentette a büntetés tényét, a zárt kapuk mellett további 20 ezer eurós bírságot is kaptak az UEFA-tól. Azt azonban jelezeték, hogy fellebbeznek a határozat ellen.