Dárdai Pálnak eszébe jutott élete szörnyű tragédiája a Hertha meccsén: "Nem szeretem az ilyen jeleneteket"

A Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál elárulta, miért cserélte le egy ütközés után holland játékosát, Deyovaisio Zeefuikot a Schalke elleni német másodosztályú bajnoki második félidejének derekán.
Csakfoci.hu 2023. október 10., kedd 19:55
A Hertha BSC-t irányító Dárdai Pál elárulta, miért cserélte le egy ütközés után holland játékosát, Deyovaisio Zeefuikot a Schalke elleni német másodosztályú bajnoki második félidejének derekán.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. október 10., kedd 19:55

A vasárnapi Bundesliga 2-es bajnoki 49. percében a holland Deyovaisio Zeefuik és a Schalke lengyel légiósa, Marcin Kaminski  ütközött össze, majd mindketten a földön maradtak. A berlini játékos kábultan próbált felállni, de csapattársa, Haris Tabakovic finoman visszalökte a földre.

Ahogy az a fejsérüléseknél lenni szokott, már a pályán elvégeztek vizsgálatokat a Hertha orvosi stábjának tagjai, de Dárdai Pál vezetőedző is ránézett játékosára.  A holland azonban úgy tűnt, bírni fogja, és bár még mindig kissé kába volt, a 25 éves játékos újra próbálkozott, mielőtt Dárdai negyedórával később levitte volna a pályáról a 2-1-s vendégsikerrel véget ért bajnokin.

- Deyón kívül mindenki azt mondta, hogy vissza akar menni. Szerinte jól érezte magát. Most már mosolyoghatunk egy kicsit az eset kapcsán, egy tisztességes fejpárbaj volt mindkét fél részéről, ez a futball része - mondta a tréner a meccsről szólva,  és bár segítői valószínűleg visszaengedték volna a pályára a hollandot, Dárdai végül nemet mondott a folytatásra.

Nekem problémám volt ezzel az esettel. Mindannyian ismerik a testvérem sorsát, aki a pályán halt meg. Nem szeretem az ilyen jeleneteket. De az orvos is javasolta a lecserélését

- fogalmazott az eset kapcsán a magyar tréner.

21 éve történt a szörnyű tragédia

Dárdai Pál említett fivére, Dárdai Balázs 2002-ben, mindössze 23 évesen hunyt el, Körmenden, ahol a Barcs futballistájaként vett részt a Négy Város Tornája elnevezésű kupán.

A Körmenddel vívott találkozón egy szabályos becsúszás után a játékos felugrott, majd amikor visszaért a földre, összeesett. Hiába sietett azonnal a segítségére mindkét gárda orvosi stábja, már nem tudtak segíteni a fiatal labdarúgón.

Olvastad már?
Interjú az Újpest ügyvezetőjével: "Mi amolyan kívülálló szereplői vagyunk a magyar futballnak, mi vagyunk a belga tulajdonos klubja"
Az Újpest régen, 14 évvel ezelőtt kezdte hasonlóan jól az NB I-es szezont, ráadásul hosszú idő után újra meghatározó magyar játékosokkal a kezdőcsapatban. Berta Csaba szerint ehhez kellett, hogy valamelyest növeljék a büdzsét és az is, hogy a vetélytársak egy része gyengüljön gazdaságilag. Az ügyvezető úgy látja, a jó eredmények egy ideig elfedik a problémákat, amelyekből van szép számmal Újpesten, és amelyekre ki is tér részletesen az interjúban. A legnagyobb gondnak azt nevezte a vezető, hogy az igazi egység soha sem valósul meg. Berta szerint jól hangzik, hogy legyen újra egy erős Újpest, de a jelenlegi tulajdonoson kívül senki nem tett ezért, hogy ez megtörténjen, Roderick Duchatelet-től pedig nem várható el, hogy megötszörözze a klub költségvetését. Interjú Berta Csabával, az Újpest ügyvezetőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz