Dárdai elájult a 16 éves játékosától: "Én is úgy néztem ki, mint ő"

A Hertha mindössze 16 éves középpályása, Boris Lum az utóbbi évek legnagyobb tehetsége a posztján Dárdai Pál szerint.
Csakfoci.hu 2024. január 18., csütörtök 18:55
A Hertha mindössze 16 éves középpályása, Boris Lum az utóbbi évek legnagyobb tehetsége a posztján Dárdai Pál szerint.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 18., csütörtök 18:55

A téli (és nyári) edzőtáborok gyakran lehetőséget nyújtanak az edzőknek, hogy több napon keresztül figyeljék a tehetséges fiatal reménységeket. A Hertha BSC-nél Tim Hoffmann és Boris Lum volt tagja a spanyolországi utazókeretnek, és különösen utóbbi, a középpályán bevethető német tehetség volt meggyőző Dárdai Pál vezetőedző számára is.

A kameruni gyökerekkel bíró, de német utánpótlás-válogatott Boris Lum az idényben a Hertha U17-es gárdájának alapembere volt, de a következő hetekben és hónapokban alighanem újra és újra felbukkanhat majd az első csapatnál.

- Élveztem nézni, ahogyan játszik. Ő egy született focista - idézte a Bild című lap az igencsak lelkes Dárdai Pált. - Rég nem láttam ilyen középső középpályást a Herthánál, ő az utóbbi évek egyik legnagyobb tehetsége - fogalmazott a magyar tréner.

A Bild szerint könnyen elképzelhető, hogy Lum a szezon második felében debütálhat tétmeccsen is a profik között, bár Dárdai egyelőre nem akar túl nagy terhet rakni a 16 éves játékosra.

'Bobo' még gyerek, még nőnie kell, és több izmot kell felszednie magára. 16 évesen én is úgy néztem ki, mint ő 16 évesen

- nyilatkozta mosolyogva Dárdai, aki alig két héttel a 16. születésnapja után debütált a magyar első osztályban (1992 márciusában, a PMSC színeiben és a Vác ellen), illetve már sokszor bizonyította, hogy nem fél a tehetségekhez nyúlni a Herthánál.

Olvastad már?
Nagy hír Marco Rossinak is: Több hónap után újra csapatával edzhetett a magyar válogatott egyik legstabilabb tagja
Willi Orbán újra az RB Leipziggel tréningezhetett, igaz, arra még kicsit várnia kell, hogy teljes értékű edzésmunkát végezhessen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz