Fotó: IMAGO / Jan Huebner

Dárdai a nyitóforduló előtt: "Most derül ki, mennyire vagyunk érettek" - elmondta, miben fejlődött a Hertha

Dárdai Pál szerint a Herthának most egy másik helyzettel kell szembenéznie, hiszen most a nézők és a pontszerzés miatt nagyobb nyomás lesz a csapaton.
Csakfoci.hu 2023. július 29., szombat 9:35
Fotó: IMAGO / Jan Huebner
Dárdai Pál szerint a Herthának most egy másik helyzettel kell szembenéznie, hiszen most a nézők és a pontszerzés miatt nagyobb nyomás lesz a csapaton.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 29., szombat 9:35

Szombat este 20.30-tól a Düsseldorf otthonában kezdi meg a Bundesliga 2 2023/2024-es szezonját a Hertha BSC, melynél nem mindennapi módon négy Dárdai - Pál vezetőedzőként, Palkó, Márton és Bence játékosként - is várja a bajnokság rajtját.

A liga2-online.de kiemeli, hogy a berliniek felkészülését megnehezítette, hogy nem kizárólag a labdarúgásé volt a főszerep a klub háza táján a nyári időszakban, hiszen Marius Gersbeck kapus ellen rendőrségi vizsgálatot indítottak. (Erről bővebben itt!) A portál beszámolója szerint a BSC mintegy négyezer szurkolója utazik Düsseldorfba szombaton, a liga nyitófordulójában.

- A rajt mindenekelőtt a kezdésről szól. Nem számít, hogy jó vagy rossz volt a felkészülés, amit csináltunk. Három-négy meccset látnod kell a csapatból - fogalmazott Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője. A tréner szerint egyértelmű, hogy 34 győzelem irreális, de ő minden meccset meg szeretne nyerni.

Most jön a nyomás a nézőktől, hogy pontokat kell szerezni, ez egy másik helyzet. Most derül ki, mennyire vagyunk érettek.

- A nagy felfordulás után előbb kell építenünk egy tengelyt. Elégedettek vagyunk azzal, ami itt fejlődik. Ha az eredmények is jönnek vele, akkor a hit is jönni fog. A Herthának van karaktere, nagyon fegyelmezettek vagyunk és akarunk futni a pályán. Ezek olyan jelek, amelyek az elmúlt években nem voltak meg. Ezzel a tudással fogunk nekivágni az idénynek - fogalmazott a Hertha-tréner.

Dárdai a szezonnyitón nem számíthat Ibrahim Maza, Kelian Nsona, Peter Pekarik, Augustin Rogel, Myziane Maolida és Dodi Lukebakio játékra sem. Rajtuk kívül Marius Gersbeck fegyelmi okok miatt esett ki, míg Suat Serdar játéka kérdéses. Ott lehet viszont a keretben a napokban visszatért Dárdai Palkó.

- Minden játékos a fiam, Palkó az egyikük. De nem számít, hogy ő egy Reese (Fabian Reese, a Hertha támadója - a szerk.) vagy egy Dárdai - zárta mosolyogva idősebb Dárdai Pál.

Olvastad már?
Légiósok: Sallai túl drága a Serie A-csapatnak, de még nem mondtak le róla - már a hétvégén eldőlhet a sorsa
Megy az alkudozás a Freiburg magyar szélsőjéről - a Bologna legújabb ajánlatára a hétvégén érkezhet válasz.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz