Fotó: sportsmatik.com

Elvették az oroszoktól a BL-döntőt, meg is van az új rendező - hivatalos

Az Ukrajna ellen indított orosz katonai támadás miatt az Európai Labdarúgó Szövetség megfosztotta Szentpétervárt a rendezési jogtól.
Nyikes Zoltán 2022. február 25., péntek 11:01
Fotó: sportsmatik.com
Az Ukrajna ellen indított orosz katonai támadás miatt az Európai Labdarúgó Szövetség megfosztotta Szentpétervárt a rendezési jogtól.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. február 25., péntek 11:01

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága pénteki rendkívül ülésén úgy döntött,

hogy Szentpétervár helyett Párizsban rendezik a Bajnokok Ligája idei döntőjét.

Az orosz város május 28-án lett volna a finálé házigazdája, azonban az UEFA megfosztotta a rendezési jogtól az Ukrajna ellen indított orosz katonai támadás miatt.

Az UEFA a közleményében köszönetét és elismerését fejezte ki a francia kormánynak, hogy az európai klubfutball legrangosabb mérkőzését áthelyezhették Franciaországba egy példátlan válság idején. A szövetség hozzáteszi, teljes mértékben támogatni fogja, hogy biztosítsák a mentést az Ukrajnában élő labdarúgók és családjaik számára, akiknek szörnyű emberi szenvedéssel, pusztítással és kitelepítéssel kell szembenézniük.

A mai ülésen az UEFA Végrehajtó Bizottsága arról is döntött, hogy az UEFA-versenyeken induló orosz és ukrán kluboknak és válogatottaknak további intézkedésig semleges helyszínen kell lejátszaniuk hazai mérkőzéseiket.

Olvastad már?
Pánikban az ukrajnai focisták, menekülnének az orosz invázió elől: "Fogy az élelmiszer, nincs üzemanyag, nincs pénz"
Az Ukrajnában rekedt, rettegő brazil futballsztárok egy videóban kérik a kormányukat, hogy küldjenek egy repülőgépet és evakuálják őket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz