Apróért vehette meg a német klub a Vidi válogatott csatárát: "A mi csapatunkban soha semmiben nem volt bűnös"

A német másodosztályú Karlsruhe a téli átigazolási időszak utolsó óráiban jelentette be Budu Zivzivadze átigazolását. A MOL Fehérvártól érkező 28 éves grúz csatár vételárát is tudni vélik Németországban.
Csakfoci.hu 2023. február 2., csütörtök 16:59
A német másodosztályú Karlsruhe a téli átigazolási időszak utolsó óráiban jelentette be Budu Zivzivadze átigazolását. A MOL Fehérvártól érkező 28 éves grúz csatár vételárát is tudni vélik Németországban.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. február 2., csütörtök 16:59

Budu Zivzivadzénak az új környezetbe történő akklimatizálódás és a személyes ügyek intézése volt a fő szempont az edzésmentes szerdai napján, majd csütörtöktől már ő is aktív résztvevője lett a tréningeknek - írja a Badische Neueste Nachrichtehn (BNN) c. lap, amely azt is kiemelte, hogy a volt Vidi-játékos kedden már személyesen nézte meg - akkor még csak - leendő csapattársait a harmadosztályú Würzburger Kickers elleni edzőmeccsen.

Christian Eichner vezetőedző csütörtökön várta először az edzőpályán a Székesfehérvárról szerződtetett grúz játékosát, akinél azonban egy kérdőjel még mindig van: ahhoz ugyanis, hogy játékengedélyt kapjon a németeknél, tartózkodási engedélyt is be kell mutatnia, viszont ehhez vízumra van szüksége, amiért lehet, hogy vissza kell utaznia Magyarországra. A tréner azonban nem zárta ki a lap szerint, hogy Zivzivadze ott lesz a csapatban a vasárnapi, Magdeburg elleni bajnokin.

- A csütörtöki, pénteki és szombati napokon majd meglátjuk, hogy milyen gyorsan tudjuk őt beépíteni a csapatba - magyarázta a 40 éves szakember, aki egy jól felkészült "újoncra" számít:

- Már kapott tőlünk néhány videót, hogy képbe kerüljön, milyen csapatba is érkezik, és milyen játékelemek érvényesülnek alapvetően nálunk. Csütörtöktől, a további videótanulmányok révén, illetve a pályán is be fog tud épülni hozzánk - reménykedett a szakember.

A BNN információi szerint összesen 150 ezer euróba került a KSC-nek Zivzivadze leigazolása, az alacsonyabb összeg pedig annak is volt köszönhető, hogy a támadót hónapokkal ezelőtt a második csapathoz száműzte a Fehérvár az Újpest elleni meccsen történt emlékezetes tette miatt.

A szintén grúz (georgiai) Aleksandr Iashvili, aki 1997 és 2012 között az SC Freiburg és a Karlsruhe játékosa is volt, jól ismeri a német focit, ma pedig a grúz szövetség alelnöke, és "kifogástalan jellemű" válogatott játékosként jellemezte Zivzivadzét.

A mi csapatunkban soha semmiben nem volt bűnös

- mondta Iashvili, hozzátéve, hogy a 189 centiméter magas honfitársának "nagy szerepet" tulajdonít abban, hogy a grúz válogatott tavaly megnyerte csoportját a Nemzetek Ligájában.

- Budu többek között Bulgária és Észak-Macedónia ellen is fontos gólokat szerzett és kiemelkedően játszott - fogalmazott, kiemelve azt is, hogy a 15-szörös válogatott Zivzivadze mindkét lábával lövi a góljait.

- Az is kiemeli őt a többiek közül, hogy mindig a csapat érdekében játszik, mert Budu védekezésben is sokat dolgozik. Elöl pedig megy és keresi a párharcokat - vázolta fel a csatár profilját Iashvili. - Sok gólt szereztünk a válogatottal, mert Budu a felfutásaival sokszor hibára kényszerítette az ellenfeleket, és ebből sok labdát szereztünk. Önzetlen a kapu előtt, akkor is képes passzolni, ha gólhelyzetben van, de még jobb helyzetben látja a csapattársát - méltatta a korábban Mezőkövesden és Újpesten is megfordult Zivzivadzét.

Olvastad már?
A korábbi magyar válogatott csúnyán leszólta a Viditől érkező igazolást: “Ha jó játékos lenne, nem jönne Romániába”
Miriuta László szerint aki a Fradiban, a Vidiben vagy a Puskásban kezdő, az még a CFR-hez vagy az FCSB-hez sem megy, nemhogy a Rapid Bukaresthez.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz