Légiósok: BL-helyen álló Premier League-csapat vinné Szalai Attilát - sajtóhír

Állítólag 25 millió euróért engedné el a Fenerbahce a védőt - ekkora összeget még soha nem fizettek magyar játékosért.
Nyikes Zoltán 2021. március 31., szerda 8:15
Állítólag 25 millió euróért engedné el a Fenerbahce a védőt - ekkora összeget még soha nem fizettek magyar játékosért.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 31., szerda 8:15

A török Fanatik angol sajtóhírekre hivatkozva azt írja, hogy felkerült a Premier League harmadik helyén álló Leicester City radarjára a magyar válogatott védő, Szalai Attila, aki miatt megfigyelők is érkeztek az angol klubtól a Lengyelország elleni vb-selejtezőre.

A lap megemlíti, hogy a Leicesternél nagyon elégedettek a 23 éves játékos teljesítményével,

és az egyik legfőbb kiszemeltként tartják számon a védelem megerősítésére a következő átigazolási időszakban.

A Fanatik ugyanakkor megjegyzi, hogy a Fenerbahce nem szívesen válna meg a magyar játékostól, de megfelelő ajánlat esetén nem gördítenének akadályt a távozása elé.

A lap úgy tudja, a 19-szeres bajnokcsapat 25 millió eurót kérne Szalaiért,

ez az összeg pedig egyáltalán nem megfizethetetlen a Leicester számára annak tükrében, hogy tavaly októberben 35 millió eurót fizettek a St. Étienne-nek a 20 éves védő, Wesley Fofana játékjogáért, míg két évvel ezelőtt Harry Maguire-t 87 millió euróért sikerült eladni a Manchester Unitednek. Amennyiben a Leicester 25 millió eurót fizetne a játékosért, úgy

Szalai Attila lehet minden idők legdrágább magyar labdarúgója,

hiszen az élen jelenleg Szoboszlai Dominik áll, akiért a Transfermarkt szerint télen 20 millió eurót fizetett az RB Leipzig, míg a második Dzsudzsák Balázs, aki 19 millió euróba került a Dinamo Moszkvának 2012-ben.

A Fanatik végül azt is megjegyzi, hogy információjuk szerint a Fener vezetősége a nyári Európa-bajnokság előtt biztosan nem fog leülni tárgyalni senkivel, csak a kontinenstornát követően hajlandóak tárgyalni a beérkező ajánlatokról, amikből valószínűleg nem lesz hiány, hiszen Szalai mellett Ozan Tufan és Altay Bayindir is nagyon kapóssá vált.

Olvastad már?
Interjú a 4-szeres NB I-es bajnokkal: "Nem voltam egy okos srác", avagy buli csütörtökön, reggeli az aluljáróban - a magyar játékosnak nem a lábát, hanem az agyát kell felgyorsítani
Hatalmas karriert jósoltak neki, tehetsége és játéktudása alapján Gera Zoltánhoz hasonlították. Ő maga is tudja, hogy több volt a pályafutásában, de azzal is tisztában van, hogy mit rontott el. Fiatalon nem akadt senki, aki terelgette volna, a legjobb tanács, amit kapott az volt, hogy ne legyen kövér. Edzőként már arra törekszik, hogy minden játékosából kihozza a benne rejlő maximumot. 28 évesen Belgiumban jött rá a foci egyik legnagyobb igazságára, de azt sajnálja, hogy légiósként csak rövid idő adatott meg számára. A sok nehézség és buktató ellenére négyszeres magyar bajnok, a Debrecennel szerepelt a BL csoportkörében és 10 alkalommal pályára lépett a válogatottban is. Interjú Czvitkovics Péterrel, a III. Kerületi TVE pályaedzőjével és játékosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Brazil támadó érkezhet
A BL-ben is az EL-ben is játszhatott, három országban is bajnok volt.
Újpest
Dženan Bureković
Dženan Bureković egyelőre visszatérhet Magyarországra, de lehet, hogy nem marad sokáig.
Mezőkövesd
Dino Besirovic
A matyóföldi klub kulcsjátékosát hazája egyik élklubja vinné el a nyáron helyi sajtóhírek szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz