Egy sejk vette meg az Újpest testvércsapatát - vége Duchatelet uralmának

Hivatalosan is eladta a Charlton Athletic csapatát Roland Duchatelet, így már csak két futballklubja maradt Európában a belga családnak - az egyik az Újpest.
Dudás Gábor 2020. január 3., péntek 10:20
Hivatalosan is eladta a Charlton Athletic csapatát Roland Duchatelet, így már csak két futballklubja maradt Európában a belga családnak - az egyik az Újpest.
Szerző: Dudás Gábor 2020. január 3., péntek 10:20

Egy hónapja már beszámoltunk arról, hogy januárban új tulajdonos kezébe kerülhet az Újpest egyik "testvércsapata", az angol Charlton Athletic, és hogy Roland Duchatelet, a lilákat irányító Roderick Duchatelet édesapja már megegyezett az arab világból érkező vevővel.

Az eladás és az átvétel most hivatalossá vált: az idősebbik Duchatelet bő öt év után távozik a londoni klub éléről, az új tulajdonos pedig az “East Street Investments” nevű, Abu Dhabi-központú konzorcium lett, amely az Emírségek hat uralkodó családjának egyikéé - hivatalosan Saeed Bin Tahnoun Bin Mohammed Al Nahyan sejk tulajdonában áll.

A Championship 19. helyén álló Charlton elnöke Matt Southall lett, míg Tahnoon Nimer és Jonathan Heller igazgatóként irányítja majd a klubot.

- Fontos volt a Charlton Athletic hosszú távú biztonsága miatt, hogy ez az üzlet már a januári átigazolási időszak kezdetén lezáruljon. Így az új tulajdonosoknak lehetősége lesz új játékosok érkezésébe is befektetni, akikkel elérhető lesz a bennmaradás kivívása. Ez egy rendkívül izgalmas időszak a klub életében, és hiszem, hogy Tahnoon Nimer, Matt Southall és Jonathan Heller személyében megfelelő kezekbe került a csapat irányítása - kommentálta az Athletic hivatalossá vált eladását Roland Duchatelet.

Az idősebbik, 73 éves Duchatelet 2014-ben került a klub élére, 14 millió fontért megvásárolva a patinás, jelenleg másodosztályú egyesületet, ám gyorsan elveszítette népszerűségét a drukkereknél. Az évek során többször tüntettek ellene és a klub vezetése ellen, volt, hogy 1000 kilométert utaztak, hogy épp 70. születésnapján szólítsák fel lemondásra, máskor taxit csináltattak távozásához, de olyan eset is akadt, hogy teniszlabdákat dobáltak be a meccs közepén – szintén tüntetőleg. Egy korábbi internetes voksoláson is “hallatták hangjukat” a drukkerek, a belgát megválasztva a a legrosszabb angliai klubtulajdonosnak. Később egy mintegy 18 millió forintba került tüntetésen belga drukkerekkel együtt támadták a tulajdonost, amit még a televízió is élőben közvetített…

A szabályos koalícióba tömörülő szurkolók mellett a sajtó sem kímélte, született arról is cikk, hogyan szólt bele a Charlton Athletic összeállításába és az edző munkájába, miközben egykori jobbkeze, az akkor alig több mint 30 éves ügyvezető, Katrien Meire arról mesélt, hogyan akarták a vonat alá lökni a Charlton fanatikusai

A végérvényesen és hosszú ideje elmérgesedett viszony végül nagyjából úgy ér véget, mint Duchatelet korábbi csapatánál, a Standard Liége-nél, ahol ugyancsak a tüntető drukkerek is kellettek ahhoz, hogy az üzletember – majdnem teljesen – eladja részét.

Duchatelet londoni távozásával – és a spanyol Alcórcont tavalyi eladásával – kettőre csökkent a Duchatelet-csapatok száma Európában: miután az idősebbik belga hazájában már kivonult majdnem teljesen a Standard Liége és a Sint-Truiden vezetéséből, csak külföldön maradtak neki és családjának érdekeltségei, ott is csak Németországban és Magyarországon.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz