Fotó: kecskemetite.hu

A Fradi osztrák élcsapatokat is megelőzött egy csatárigazolással: "Vonzóbb volt a magyar bajnok"

A téli átigazolási időszak hajrájában igazolt a dán támadó, Nikolai Baden Frederiksen a holland Vitesse-től a Ferencvároshoz. A klubok egyéves kölcsönszerződést kötöttek, ami azt jelenti, hogy a csatár 2023 végéig a magyar bajnokságban játszik majd. A 22 éves játékos a dán bold.dk-nak adott interjúban beszélt a klubváltás okairól, és azt is elárulta, hogy milyen lehetőségekre mondott nemet a magyar bajnok kedvéért.
Csakfoci.hu 2023. március 3., péntek 17:50
Fotó: kecskemetite.hu
A téli átigazolási időszak hajrájában igazolt a dán támadó, Nikolai Baden Frederiksen a holland Vitesse-től a Ferencvároshoz. A klubok egyéves kölcsönszerződést kötöttek, ami azt jelenti, hogy a csatár 2023 végéig a magyar bajnokságban játszik majd. A 22 éves játékos a dán bold.dk-nak adott interjúban beszélt a klubváltás okairól, és azt is elárulta, hogy milyen lehetőségekre mondott nemet a magyar bajnok kedvéért.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. március 3., péntek 17:50

Nikolai Baden Frederiksen a Vitesse-től történt távozásának okait is kifejtette a bold.dk-nak adott interjúban.

- A Vitesse tulajdonosának az ukrajnai háború kitörésekor távoznia kellett, mert orosz származású volt. Az edzőt eladták a Bochumnak, a sportigazgató pedig Genovába ment. Így három olyan ember távozott hirtelen, akik tulajdonképpen felkaroltak és Hollandiába vittek, helyettük pedig három új ember jött. Az edzőváltásakor pedig előfordulhat, hogy néhány poszton kicsit változtatnak, így történt most is. Egyszerűen vannak olyan edzők, akik jobban kedvelnek téged, és vannak olyanok, akik kevésbé látják a helyedet a csapatban. Így van ez a futballban - beszélt a dán volt klubja új edzőjéről, az egykori holland válogatott Phillip Cocu-ről, aki miatt január előrehaladtával a korábbi Juventus-tehetség érezte, hogy minden a költözés felé mutat.

Eljutottam a karrierem egy olyan pontjára, ahol többet akarok annál, minthogy a kispadon üljek. Ezért is kellett továbblépnem

- mondta a csatár.

A Ferencvaros pedig a klubkeresése kezdetétől fogva egyértelmű opció volt, hiszen a magyar klub már hosszú ideje érdeklődött a korábbi U21-es válogatott játékos iránt.

- A Ferencváros másfél évig próbálkozott a leigazolásommal. Már akkor is bejelentkeztek értem, amikor a Vitesse-hez igazoltam, és a következő átigazolási időszakokban is folytatták az érdeklődést. Természetesen megkönnyítette a döntésemet, hogy tudtam, hogy ez egy olyan klub, amelyik tényleg akar engem. De az is fontos tényező volt, hogy a nemzetközi kupaporond egy hatalmas kirakat, ha jól teljesítesz Európában, felfigyelnek rád.

A Ferencvaros azonban nem egyedül akarta a támadót megszerezni a téli átigazolási időszakban.

Többféle lehetőség is volt az asztalomon. Voltak ajánlatok többek között néhány osztrák topklubtól, de más klubok is érdeklődtek. Volt megkeresésem Dániából is, de nem tudom, hogy mely klubok voltak azok. Azért is, mert csak akkor léptek a képbe, amikor már nagyjából lezárult az üzlet a Ferencvárossal

- mondja Baden.

A dán támadó azonban hangsúlyozza, hogy mindig is külföldön akart maradni, miközben ismét kifejti, hogy a Ferencvárosban az Európa- és Bajnokok Ligája lehetősége rendkívül vonzó volt.

- Egyébként is szerettem volna külföldön maradni, amíg lehetőségem van rá.

Egy olyan klubhoz jönni, amelyik a 16 között játszik az Európa Ligában, és minden jel szerint a nyáron a Bajnokok Ligájában is ott lesz, természetesen vonzóbb, mint egy dániai csapat, ahol erre nem biztos, hogy olyan nagy az esély.

De szeretnék majd egyszer hazatérni és valamikor Dániában befejezni a pályafutásomat. Azt hiszem, minden dán labdarúgónak van egy ilyen álma - zárta nyilatkozatát Frederiksen, aki a Ferencváros színeiben a Leverkusen ellen léphet majd pályára az EL nyolcaddöntőjében.

Olvastad már?
A Leverkusen csapatkapitánya "altat": "A Fradi veszélyes, mi hullámzóak vagyunk. Nekem sem ez a legjobb szezonom" - interjú
Ő a finnek nemzeti hőse, akit évek óta a Bundesliga legjobb kapusai közt emlegetnek. Lukás Hradecký, a Ferencváros EL-ellenfelének csapatkapitánya a csakfoci.hu-nak nyilatkozott a Leverkusen és a Fradi közelgő párharcáról, annak esélyeiről, de beszélt a német élvonal magyarjairól is. Hradecký nagy tisztelője a magyar kapusoknak, akik szerinte komoly minőséget képviselnek. Tisztában van vele, hogy a Fradi ellen nem vár rájuk könnyű párharc, de ha továbbjutnak, azt sem tartja lehetetlennek, hogy a döntőig meneteljenek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Vancsa Zalán
A magyar válogatott Eb-keretébe is bekerült Vancsa Zalán klubjánál, a Lommelnél kezdte el a felkészülést, de az egyelőre kérdéses, melyik csapatban folytatja pályafutását a fiatal támadó.
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Tovább az összes átigazoláshoz