A 26-szoros magyar válogatott játékos visszavonult a profi labdarúgástól

Befejezi profi labdarúgó-karrierjét Korcsmár Zsolt, a dán élvonalbeli Midtjylland 26-szoros magyar válogatott hátvédje.
Csakfoci Admin 2020. május 19., kedd 15:22
Befejezi profi labdarúgó-karrierjét Korcsmár Zsolt, a dán élvonalbeli Midtjylland 26-szoros magyar válogatott hátvédje.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 19., kedd 15:22

Korcsmár Zsolt 2017 nyarán igazolt a Vasastól a Midtjyllandhoz, ahol az elmúlt két év alatt 39 tétmeccsen lépett pályára, két gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett. Pályafutása során megfordult a német Greuther Fürthben, a norvég Brann Bergenben, valamint Magyarországon az Újpest színeiben is játszott.

A 31 éves védő sokáig térdsérüléssel bajlódott, és korábban úgy tűnt, hosszabbíthat is, ám a minap bejelentette: befejezi a pályafutását.

- Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom. A legutóbbi porcműtétem után, amely alig két hete volt, ugyan biztatott az orvos, hogy még tudnék futballozni néhány idényt, de nem akarom, hogy egy-két év miatt aztán az életem hátralévő részében fájdalmakkal kelljen élnem. Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám - kezdte Korcsmár Zsolt. - Voltak időszakok még ebben az évadban is, amikor pozitív voltam, az utolsó pillanatig bíztam a visszatérésben. A klub mindenben támogatott, és amikor elkezdtem újra a csapattal edzeni, úgy gondoltam, bírni fogom, de amint nagyobb terhelést kaptam, mindig kijött valami új probléma.

Legutóbb is éreztem egy roppanást a térdemben, majd jött az újabb beavatkozás, és akkor döntöttem úgy, hogy nem folytatom. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fogok már futballozni, mert alacsonyabb osztályban még el tudom képzelni magam, de úgy érzem, a profi pályafutásomnak itt a vége.

Talán így, hogy a járványhelyzet miatt hetekig egyedül kellett edzenem, kicsit könnyebb is az elválás. Nehezebb lett volna úgy, ha nap mint nap látom, ahogy a többiek dolgoznak, én pedig nem mehetek közéjük. Szóval mondhatjuk, hogy készültem erre a döntésre, most mégis nagy ürességet érzek.

Korcsmár szerint a Fürth csapatában elszenvedett szalagszakadást törést jelentett a karrierjében.

- Mindig is sérülékeny voltam, már akkor is, amikor itthon játszottam. Nemrég ki kellett töltenem egy papírt a sérüléseimről. Be kellett ikszelnem, melyik testrészemmel volt problémám a pályafutásom során, és bizony jóval több volt az, amit be kellett jelölnöm, mint amit nem. Viszont arra már a felnőttcsapataimban, külföldön kellett rájönnöm, mennyire fontos a stabilizáció, a vázizomzat tudatos fejlesztése, hogy ma már nem elég, ha csak ügyes valaki, erősnek is kell lenni. Újpesten is erősítettünk, megoldottam úgy, ahogy tudtam, de itthon nem éreztem különösebben hátrányát annak, hogy vékony vagyok, hogy nem vagyok erősebb izomzatú, ezért nem is fektettem erre nagyobb hangsúlyt.

Mondjuk sosem voltam az a típus, aki azt hiszi magáról, „én vagyok a király”, és akit semmi sem érdekel, de külföldön értettem meg, mennyire fontos ez a fajta tudatos munka.

Az utóbbi időben egyébként is elkezdtem érdeklődni a test és a lélek kapcsolata iránt, olvastam is erről, előadásokat is hallgattam. Az minden szempontból nagy törést jelentett, amikor Németországban, a Fürth játékosaként elszakadt a térdszalagom, utána ugyanis már sosem volt ugyanolyan a lábam, mint előtte.

A jövőjével kapcsolatosan elmondta, a Midtjylland engedélyezte neki, hogy a szerződése lejárta előtt távozhatott - visszaköltözött a norvég Bergbenbe - és céljai között szerepel, hogy Magyarországon fog edzőképzésre járni.

- Vannak terveim. Ami biztos, hogy a futballtól nem kívánok teljesen eltávolodni. Jól érzem magam Norvégiában, egyelőre itt tervezzük az életünket, de mivel magyar vagyok, mindig is Magyarország lesz az otthonom, ezért onnan sem szeretnék teljesen elszakadni. Magyarországon fogok jelentkezni az edzőképzésre, szeretnék kezdetben gyerekekkel dolgozni, tapasztalatot szerezni, aztán meglátjuk.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz