Volt edzője odaszúrt még Kádárnak: "Nem elég aláírni a szerződésed, játszani is akarni kell"

Olekszij Mihajlicsenko vezetőedző kemény szavakkal kommentálta a magyar válogatott védő távozását.
Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 15:30
Olekszij Mihajlicsenko vezetőedző kemény szavakkal kommentálta a magyar válogatott védő távozását.
Szerző: Dudás Gábor 2020. március 5., csütörtök 15:30

Kádár Tamás nemrég - immáron a kínai Shandong Luneng játékosaként - a csakfoci.hu-nak adott interjúban beszélt őszintén kijevi távozása körülményeiről, a korábbi edzőjével való összetűzéséről és a hajdani száműzetéséről.

Mint ismeretes, február elején a tartalékok közé vezényelték a magyar válogatott védőt, miután az akkori hírek szerint összeszólalkozott edzőjével, a korábbi szovjet-ukrán kiválósággal, Olekszij Mihajlicsenkóval.

- Utólag kár lenne üzengetni, megmondani a tutit. Történt, ami történt, ezen már nem tudok változtatni. Az emberek nem tőlem fogják megtudni, hogy mi történt abban az időszakban. Egyet állíthatok, abból semmi nem igaz, hogy én generáltam ezt a konfliktust annak érdekében, hogy előrébb vigyem az átigazolási tárgyalásokat, hiszen ilyen abban az időszakban nem volt, csak ez után került napirendre ez téma. Észrevettem, hogy ami Ukrajnában elhangzik a számból, azt sajnos rosszul fordítják le angolra vagy magyarra. Nincs ezzel probléma, de ha valamit félrefordítanak a sajtóban, akkor előtte nem ártana előbb engem megkérdezni. Jobban szerettem volna arra koncentrálni, hogy a pályán nyújtsak jó teljesítményt, és kizárni azt, ki mit ír rólam, amikor éppen kedve támad.

Elfogadtam ezt a büntetést, de senki nem mondhatja rám azt, hogy ne akartam volna beszélni az edzőmmel a történtek után. Ez sajnos elmaradt, és ha nem jött volna ez a kínai megkeresés, akkor még a mai napig is a második csapattal készülnék. Nem érzem, hogy megalázó lett volna, amit a klubtól kaptam, sokkal inkább gondolom azt, meg akarták mutatni a csapatnál, nincsenek kivételek - mondta az eset kapcsán Kádár a honlapunknak, mintegy lezárva a történteket.

Az edző nem felejt

A jelek szerint volt edzőjében viszont még van tüske a történtek miatt, erről árulkodnak Olekszij Mihajlicsenko szavai, amikor egy sajtótájékoztatón Kádár távozásáról kérdezték.

Ahhoz, hogy a Dinamo Kijevben játszhass, nem elég alárni a szerződésed, nagyon kell akarni futballozni is. Ha nincs meg valakiben ez a vágy, és más csapatokkal tárgyal, akkor tessék, ez van. Egyébként is Kádár már a kínai csapat játékosa

- mondta a tréner.

Olvastad már?
Alighogy elment, máris visszasírják Kádárt Ukrajnában
Az egyik legismertebb ukrán újságíró szerint éppen az hiányzott a Dinamo Kijevből a legutóbbi vereség során, amit Kádár Tamás mindig jól megoldott.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Tovább az összes átigazoláshoz