Múlt hét csütörtökön vált hivatalossá, hogy Kádár Tamás az ukrán Dinamo Kijevből a kínai élvonalbeli Shandong Luneng együtteséhez igazolt, amelyhez négy évre kötelezte el magát.

A 29 éves játékos nehéz időszak után váltott klubot, hiszen az utóbbi hónapokban rengeteg kritika érte a játékát Ukrajnában, majd februárban összeszólalkozott a törökországi edzőtáborban edzőjével, aki az ificsapatba száműzte őt, erről a múlt héten a játékos így nyilatkozott honlapunknak:

– Utólag kár lenne üzengetni, megmondani a tutit. Történt, ami történt, ezen már nem tudok változtatni. Az emberek nem tőlem fogják megtudni, hogy mi történt abban az időszakban. Egyet állíthatok, abból semmi nem igaz, hogy én generáltam ezt a konfliktust annak érdekében, hogy előrébb vigyem az átigazolási tárgyalásokat, hiszen ilyen abban az időszakban nem volt, csak ez után került napirendre ez téma – mondta a védő az üggyel kapcsolatban, majd hozzátette: – Nem érzem, hogy megalázó lett volna, amit a klubtól kaptam, sokkal inkább gondolom azt, meg akarták mutatni a csapatnál, nincsenek kivételek. 

Kádár távozását követően a Dinamo Kijev már rögtön a második tavaszi fordulóban vereséget szenvedett a Dnyipro elleni bajnokin, az egyik legismertebb ukrán újságíró, Igor Csiganyik pedig ezzel magyarázta a gyenge játék okát.

– A Dinamónál volt egy nagy probléma, ami nem más, mint hogy nagyon nehezen tudtak átmenni védekezésből támadásba az első jó passzok hiányában. Az ember, aki ezt meg tudta volna tenni – minden korábbi hibája ellenére is –, és aki korábban is megtette ezt, az már elhagyta a Dinamót. Ő Kádár Tamás – idézi a dynamo.kiev.ua az újságírót.

Interjú: “Kértem Rossit, tekintsen el a szerepeltetésemtől” – Kádár szerint csak le akarták járatni