Lövöldözés és hátborzongató jelenetek a városi rangadón: Elhunyt egy 18 éves szurkoló - videó

Tragédiába torkollott egy argentin negyedosztályú találkozó, aminek következtében 15 sebesültet szállítottak kórházba, közülük egy fiatal drukker életét végül már nem tudták megmenteni.
Nyikes Zoltán 2022. július 12., kedd 12:29
Tragédiába torkollott egy argentin negyedosztályú találkozó, aminek következtében 15 sebesültet szállítottak kórházba, közülük egy fiatal drukker életét végül már nem tudták megmenteni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 12., kedd 12:29

Elszabadult a pokol a Buenos Aires-i derbin, az argentin negyedosztályú Club Lujan és a Club Alem találkozóján. Kezdődött minden azzal, hogy a vendégcsapat szurkolói a stadion melletti utcákon tüzet nyitottak a hazai drukkerekre, a rendőrök végül gumilövedékekkel avatkoztak be, hogy mindkét csoportot szétoszlassák.

Nemcsak a stadionon kívül, hanem a lelátón és a pályán is káosz alakult ki, miután egy hanggránát robbant fel az egyik kispad mellett, ezt követően pedig a 15. percben félbe is szakadt a találkozó és a csapatok az öltözőbe vonultak.

Az ole.com beszámolója szerint a lövöldözések következtében 14 szurkolót kellett kórházba szállítani,

egy 18 éves drukker, Joaquín Coronel életét pedig már nem tudták megmenteni és hétfő reggelre elhunyt.

– Sajnos a Clásicó az incidensek miatt elmaradt. Aminek egy futballfesztiválnak kellett volna lennie, azt beárnyékolta egy erőszakos csoport tette – írta rövid közleményében az Alem.

– Én voltam az első, aki észrevette, hogy valami történik, szóltam a negyedik játékvezetőnek, és megkértem, hogy állítsa le a mérkőzést. Onnantól kezdve megkértek minket, hogy menjünk be az öltözőbe, mert elkezdtek kövekkel dobálni minket, egy hanggránát pedig a kispadhoz közel robbant fel. Tudom, hogy valami komoly dolog történt odakint, de nem tudjuk, ki tette – mondta az Alem vezetőedzője, Horacio Fabregat.

Olvastad már?
Nikolicsot három külföldi csapattal is szóba hozták, de állítólag magyar megkeresése is van - sajtóhír
A lengyel sajtó szerint a csatár képviselői a Legiával és a Málagával is egyeztettek, de végül egyik üzlet sem jött létre. Az Interia Sport azt írja, ciprusi és magyar megkeresése is van Nikolicsnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
PMFC
Weitner Ádám
A Kozármisleny ellen elszenvedett 3-0-s vereség után menesztették Weitner Ádámot, a PMFC vezetőedzőjét.
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
Tovább az összes átigazoláshoz