Lanzafame hiába ollózza a gólokat: Két parádés találat, amit elvettek a Fradi-csatártól - videók

Két remek gólját vették el két hét alatt a Ferencváros olasz támadójának. Bár csapata így is nyert a Diósgyőr, illetve a Haladás ellen, Davide Lanzafaménak a gólkirályi cím miatt még fájhatnak majd ezek az ítéletek.
Dudás Gábor 2019. március 17., vasárnap 18:08
Két remek gólját vették el két hét alatt a Ferencváros olasz támadójának. Bár csapata így is nyert a Diósgyőr, illetve a Haladás ellen, Davide Lanzafaménak a gólkirályi cím miatt még fájhatnak majd ezek az ítéletek.
Szerző: Dudás Gábor 2019. március 17., vasárnap 18:08

Az eredmények szempontjából nem, a gólkirályi címért zajló versenyfutásban viszont igen fontos, ráadásul szépségdíjas gólokat vettek el az utóbbi hetekben Davide Lanzafamétól. A Ferencváros olasz támadója a DVTK, majd a Haladás ellen is akrobatikus mozdulattal talált a hálóba, de hiába.

A diósgyőriek ellen már 5-0-s állásnál, a 70. percben ollózott a kapuba a 31 éves játékos, ám Bognár Tamás játékvezető - asszisztense jelzésére - nem adta meg a gólt. A visszajátszások alapján tévesen, legalább egy, de inkább két vendégvédővel is egyvonalban volt Lanzafame, amikor Varga felívelt szabadrúgása az útjára indult:

Két héttel később, a Haladás elleni bajnokin is betalált a légiós hasonló mozdulattal, de ezúttal Karakó Ferenc és csapata látta úgy, hogy az olasz támadó lesen volt, amikor a 45. percben, még 0-0-s állásnál kitűnő labdát kapott az ukrán Haratintól.

Az ítélet itt sem tűnt helyesnek, az alábbi pillanatképen is látszik, hogy a csatár az egyik szombathelyi védővel egyvonalban helyezkedik, amikor a labda elindul felé.

A két mérkőzés végkimenetelét tekintve ugyan nem "osztott-szorzott" a két gól, hiszen az FTC 7-0-ra, illetve 2-0-ra győzött, ám mivel a gólkirályi címért folyó verseny igen szorosan alakul a jelenleg 12 gólos Lanzafame, illetve legfőbb riválisai (Holender - 12 gól, Varga R. - 10 gól, Knezevic, Molnár G. és Scepovic - 9 gól) között, a két elvett találat az idény végén is fájhat még az olasz Fradi-játékosnak.

Az NB I góllövőlistájának élmezőnye:

Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz