Copa América: Argentína hivatalos panaszt nyújtott be a játékvezetői ítéletek miatt - videók

Argentína hivatalos panaszt nyújtott be a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL) a Brazília elleni, 2-0-ra elveszített Copa América-elődöntő kapcsán, mert szerintük a játékvezetői ítéletek döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét.
Dudás Gábor 2019. július 4., csütörtök 12:46
Argentína hivatalos panaszt nyújtott be a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetségnél (CONMEBOL) a Brazília elleni, 2-0-ra elveszített Copa América-elődöntő kapcsán, mert szerintük a játékvezetői ítéletek döntően befolyásolták a mérkőzés kimenetelét.
Szerző: Dudás Gábor 2019. július 4., csütörtök 12:46

Mint ismeretes, magyar idő szerint szerda hajnalban, a Copa América elődöntőjében a brazil válogatott 2-0-ra verte az argentinokat, így elsőként jutott a házigazda a torna döntőjébe (később Peru is csatlakozott hozzá a címvédő Chile 3-0-s legyőzésével).

Az argentinok a balszerencse (két kapufát is szereztek) mellett az ecuadori Roddy Zambrano által vezetett játékvezetői stábot is okolták a kiesés miatt, Lionel Messi a találkozót követően kemény kritikát is megfogalmazott a ténykedésük kapcsán. A klasszis és csapata két jelenetet emelt ki, és ezekre az esetekre utalt vissza az argentin szövetség is hivatalos levelében.

Argentína nehezményezi, hogy az ominózus két esetben nem vették igénybe a játékvezetők a videóbíró segítségét. A második brazil gól előtt szerintük Dani Alves buktatta Sergio Agüerót a 16-oson belül, így büntető járt volna nekik, a másik esetben pedig a barcelonai Arthur lekönyökölte Nicolas Otamendit (megint csak a 16-oson belül), de ekkor sem ítélt Zambrano 11-est, sőt, vissza sem nézte az eseteket a VAR segítségével.

A Claudio Fabian Tapia - az argentin szövetség elnöke - által jegyzett levél szerint a történtek alapos vizsgálatot érdemelnek, ugyanis az esetek (illetve ki nem vizsgálásuk) során sérültek az Alejandro Dominguez, CONMEBOL-elnök által gyakran hangoztatott értékek, mint "az etika vagy az átláthatóság".

"Ugyanazt láttuk, amit ti" – fogalmazott az argentin szövetség.

A két vitatott eset videón:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz