Fotó: mlsz.hu

Eb 2024: „Ha sikerül továbbjutni a csoportból, nagy meglepetéseket tudunk majd okozni” – Szoboszlai így látja a mieink esélyeit

Szoboszlai Dominik úgy érzi, az Eb-csoportban mi vagyunk a legmotiváltabbak és mi akarjuk legjobban, hogy továbbjussunk. Válogatottunk csapatkapitánya tisztában van vele, hogy ettől még nem biztos, hogy összejön, de ha igen, az egyenes kieséses szakaszban nagy meglepetéseket is okozhatunk.
Csakfoci.hu 2024. június 12., szerda 19:44
Fotó: mlsz.hu
Szoboszlai Dominik úgy érzi, az Eb-csoportban mi vagyunk a legmotiváltabbak és mi akarjuk legjobban, hogy továbbjussunk. Válogatottunk csapatkapitánya tisztában van vele, hogy ettől még nem biztos, hogy összejön, de ha igen, az egyenes kieséses szakaszban nagy meglepetéseket is okozhatunk.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 12., szerda 19:44

Az M4 Sport helyszíni riportere a magyar válogatott kapitányával, Szoboszlai Dominikkal készített interjút, amelyben hangsúlyozta: a következő napok feladata elsősorban a mentális felkészülés lesz.

- Minden meccs előtt mondok beszédet. A Svájc elleni mérkőzés kicsit „leülősebb” lesz, át kell gondoljam, hogy pontosan mire is van szüksége a csapatnak. Mindenki készen áll, úgyhogy nem félek. A többiek tudják, hogy teljes mértékben bízom bennük. Senki sem különb a másiknál. Az egyén dönti el a meccset, de a csapat nyer, mi nyerünk, mi jutunk tovább.

Molnár Mátyás a beszélgetésben felidézte azt a megható pillanatot, amely bejárta az egész magyar sajtót: a válogatott érkezésekor készült felvételen egy kislány könnyekkel a szemében köszöni meg a nemzeti válogatott csapatkapitányának, hogy aláírta mezét.

- Furcsa megélni ezt. Nekünk csak öt percbe telik, de nekik egy egész életre szóló élmény és emlék lehet egy ilyen találkozás, ezért nagyon odafigyelünk rájuk – kommentálta Szoboszlai. Hozzátette, a kedves fogadtatás mellett a helyi feltételekkel is elégedettek. Az ellátásuk kifogástalan, az ételek finomak, az ágyuk kényelmes, de megjegyezte, ő olyan típus, aki bárhol el tud aludni, akár ülve is.

A csapatkapitány beszélt a válogatott felkészüléséről.

- Van még min dolgoznunk, de jó irányba haladunk. Még van négy napunk, ezt jól ki fogjuk használni.

Teljesen mindegy, hogy a csapaton belül kinek milyen szerepe van, az a fontos, hogy valaki érjen oda, rúgja be.

Meglesznek a helyzeteink, az fog dönteni, hogy ki akarja jobban. Szabadság van, mindenki figyeli a másikat, be tudjuk tölteni a másik pozícióját.

Szóba került az írek ellen megszakadt veretlenségi sorozat is.

- Sose jó kikapni, nem voltam még vesztes csapat tagja csk-ként. Inkább most kapjunk ki, az Eb-n meg kezdjünk egy új sorozatot. Nagyon kevés alkalommal izgultam pályafutásom során, most még nem izgulok, de majd kíváncsi leszek, mi történik, ha sétálunk ki az első meccsre. Szeretek izgulni, ilyenkor még több önbizalmam van

A Liverpool légiósa beszélt arról is, hogy klubcsapatában, hogy viselte, amikor kevesebb játéklehetőséghez jutott.

- Mindent pozitívan próbálok felfogni. Ha éppen az utolsó négy meccsen nem játszottam annyit, mint az előző negyvenem, úgy voltam vele: több erőm lesz az Eb-n, kisebb az esély a sérülésre.

Szoboszlai szót ejtett az ellenfelekről és az esélyeinkről.

- Mindegyik ellenfél csapatként jó.

Az fog dönteni, hogy melyik csapat akarja jobban, kinek van több motivációja, hogy továbbjusson a csoportból. Úgy érzem, ebben mi vagyunk a legjobbak.

Senki sem gondolta, hogy a görögök megnyerik az Eb-t. Nem azt mondom, hogy megnyerjük, de addig meneteljünk, amíg lehet. Magasra tettük a lécet magunknak, hiszen háromból háromszor kijutottunk, ráadásul nagyon nehéz csoportban vagyunk. Ha a végén úgy alakul, hogy mindent beleadtunk, de nem sikerül, nem kell szomorúnak lennünk. A legfontosabb: mindenki úgy tegye bele magát, hogy ez emlékezetes legyen. Úgy gondolkodunk, hogyha továbbjutunk, utána minden mérkőzés 50-50-es lesz. Ha sikerül továbbjutni a csoportból, nagy meglepetéseket tudunk majd okozni. Olyan önbizalom lesz bennünk, olyan szabadság, hogy a jóisten sem tud majd nekünk gólt rúgni.

Mint ismert, Szoboszlai Dominik az írek elleni felkészülési mérkőzésen elővigyázatosságból korábban lejött a pályáról.  Most azonban már teljes intenzitású edzést végez és semmi sem hátráltatja abban, hogy szombaton ott legyen a csapatban Svájc ellen.

"A legenyhébb kritika az volt, hogy a Debrecen megvett engem kilóra" - interjú a korábbi Fradi-játékossal, a népszerű Eb-kommentátorral

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks / Vasas
Könyves mégis távozik Paksról
Könyves Norbert végül csak eligazolt a Magyar Kupa-győztestől és az NB II-ben folytatja a paksiak házi gólkirálya. 
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Tovább az összes átigazoláshoz