Eb 2024: "A magyarok is könnyű ellenfélnek tűnnek elsőre, de nem azok" - neves edző figyelmeztette a németeket

Az osztrák nemzeti csapatot irányító Ralf Rangnick nagy reményeket fűz a német labdarúgó-válogatotthoz a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt.
Csakfoci.hu 2024. június 11., kedd 18:22
Az osztrák nemzeti csapatot irányító Ralf Rangnick nagy reményeket fűz a német labdarúgó-válogatotthoz a pénteken kezdődő Európa-bajnokság előtt.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 11., kedd 18:22

Az osztrák csapatfőnök, Ralf Rangnick hazája válogatottját az Eb-esélyesek között tartja számon, de óva int attól, hogy bárki is alábecsülje az A-csoportban szereplő ellenfeleket.

Németország pénteken, 21 órakor nyitja a kontinenstornát Münchenben Skócia ellen. A másik két vetélytársa pedig Magyarország és Svájc lesz a négyesben.

Az Ausztria (0-2) és Törökország (2-3) elleni, csalódást keltő őszi mérkőzések után a németek a Franciaország (2-0) és Hollandia (2-1) elleni győzelmekkel élesztették fel a hazai reményeket az Európa-bajnokságra.

Ha úgy játszanak, mint a márciusi meccseken, akkor sokat várhatunk tőlük. A csoportjuk viszont nem olyan könnyű, mint ahogyan azt Németországban ábrázolják. Magyarország, Svájc és Skócia elsőre könnyűnek hangzik, de nem az, ha kicsit jobban megnézzük őket

- figyelmeztetett Rangnick a Kicker német szaklapnak adott interjújában.

Szerinte ha Julian Nagelsmann német kapitány hagyja, hogy a csapata úgy játsszon, mint Franciaország és Hollandia ellen, akkor Németország a hazai pálya előnye mellett továbbjuthat a csoportjából.

- De akkor ugyanaz lesz érvényes, mint ránk, ha továbbjutunk: ki ellen játszunk? Kik a hiányzóid? Egyetértek azzal, hogy Németországnak a jelenlegi felállásban az egyik favoritnak kell lennie az Eb-n - mondta a 65 éves szakember, aki Ausztriával a francia, a holland és a lengyel válogatottal kell, hogy szembenézzen az Európa-bajnokság D-csoportjában.

Olvastad már?
Szoboszlai lesz az Eb-k történetének legfiatalabb kapitánya: "Nincs veszítenivalónk, addig mennék, ameddig csak lehet" - a sérüléséről is beszélt
Szoboszlai Dominik addig jutna az Eb-n a magyar válogatottal, amíg csak lehet, szerinte a csapategységünk döntő lehet a mérkőzéseken, abban pedig nagyon bízik, hogy legalább olyan lesz a magyar szurkolói jelenlét Németországban, mint amilyen nyolc éve, Franciaországban volt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz