Orvosai is megdöbbentek Eriksen esetén: "Istenem! Lehet nem láttunk valamit, amit kellett volna?"

Christian Eriksen tragikus esetét teljes megdöbbenéssel fogadta mind a Tottenham, mind az Internazionale csapatorvosa, elmondásuk szerint ugyanis semmiféle jele nem volt szívproblémának a dán középpályás esetében.
Dudás Gábor 2021. június 13., vasárnap 15:58
Christian Eriksen tragikus esetét teljes megdöbbenéssel fogadta mind a Tottenham, mind az Internazionale csapatorvosa, elmondásuk szerint ugyanis semmiféle jele nem volt szívproblémának a dán középpályás esetében.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 13., vasárnap 15:58

Mint ismeretes, döbbenetes jelenet zajlott le a Dánia-Finnország Eb-csoportmeccs első félidejének hajrájában: a házigazda dánok középpályása, Christian Eriksen összesett a pályán és perceken át kellett újraéleszteni. Végül hordágyon, majd mentővel szállították el, ekkor már magánál volt és jelenleg stabil állapotban kezelik és vizsgálják Koppenhágában.

A szomorú eset természetesen Eriksen két legutóbbi klubjánál, a Tottenhamnél és az Internazionalénál is komoly aggályokat vetett fel. Megszólalt mindkét klub orvosa is.

Sanjay Sharma, a Spurs kardiológusa a Reutersnek nyilatkozott Eriksen kapcsán:

Az első gondolatom az volt, hogy "Istenem! Lehet nem láttunk valamit, amit kellett volna a vizsgálatokon?" De megint végignéztem az akkori eredményeken és minden tökéletesnek tűnt.

Azután, hogy hozzánk került, folyamatosan monitoroztuk őt is, mint minden más játékost, ez volt az én feladatom. Minden évben komoly vizsgálatokat végeztünk. Egészen a távozásáig minden értéke normális volt, semmiféle kardiológiai problémát nem fedeztünk fel nála. Ezt becsülettel állíthatom, mert alapos vizsgálatokat végeztünk mindig. 

Eriksen 2019-ben igazolt a Tottenhamtől az Interhez, ahol Piero Volpi orvosi felügyelete alá tartozott a dán középpályás is.

- Nagyon meglepődtünk a történteken. Nagyon szigorú vizsgálatok alá esnek itt a játékosok. Soha nem mutatta azt egy adat sem, hogy szívproblémái lennének. A legfontosabb most az, hogy stabil az állapota, mi pedig minden lehetséges további vizsgálatot elvégzünk majd a következő napokban - nyilatkozta az Internazionale orvosa.

"Valószínűleg véget ért a pályafutása"

A Dán Labdarúgó Szövetség, a DBU vasárnap közleményt adott ki Eriksen állapotáról. Mint írták, a futballista állapota továbbra is stabil, de további kivizsgálások várnak rá. "Minden szurkolónak, játékosnak, a dán és az angol királyi családnak, valamint a nemzetközi szövetségeknek és kluboknak is szeretnénk köszönetet mondani az őszinte együttérzésükért, amit Christian Eriksen irányába tanúsítottak".

A 29 éves Eriksen tehát jó kezekben van, de profi pályafutása szinte biztosan véget ért a szombaton történtek után.

Az angliai egészségszolgáltató, az NHS vezető kardiológusa, Dr. Scott Murray a Daily Mailnek mondta el, hogy egyelőre beláthatatlan, milyen egészségügyi következményei lesznek annak, hogy a középpályás szíve nagyjából öt percig nem vert. Az viszont bizonyosnak tűnik, hogy többé nem futballozhat már a kiváló játékos.

- Valószínűleg véget ért a pályafutása. Olaszországban bármelyik sportolót eltiltják profi karrierje folytatásától, amennyiben szívrendellenességet tapasztalnak nála, ezt törvényileg is szabályozzák.

Már több mint 20 éve ez a gyakorlat náluk, ennek köszönhetően 3 százalékról 1 százalékra csökkentették a sportolók szívproblémák okozta elhalálozását – tette hozzá Murray.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz