FRISSÍTÉS: Egybehangzó sajtóhírek szerint Christian Eriksen állapotát stabilizálták, ilyen állapotban hagyta el a koppenhágai stadiont. Ezt később az UEFA is megerősítette, majd hozzátette: mérkőzés folytatásával kapcsolatban 19:45-kor várható tájékoztatás.

A dán szövetség hivatalos közlése szerint Eriksen magánál van, további vizsgálatok várnak rá a kórházban.

ELŐZMÉNYEK:

Az oldalvonaltól nem messze tartott a labda Christian Eriksen felé a 43. percben és nem volt ellenfél a közelében, amikor hirtelen összeesett arccal előre. Egy pillanatra az is látszott, hogy fennakadtak a szemei.

A dán orvosi stáb azonnal a pályára rohant és jól láthatóan megpróbálták újraéleszteni az Internazionale középpályását, előbb szívmasszázzsal, majd a defibrillátor is előkerült. Hosszú perceken át látták el a játékos, miközben csend honolt a Parken Stadionban, a társak és a nézők pedig együtt zokogtak. Eriksent és az orvosi stábot a dán futballisták állták körül, de egy paravánnal is körbevették a területet.

Végül hosszú percek után hordággyal vitték el a közben intubált futballistát, a hazai és a vendégszurkolók vastapsa mellett. Egyelőre nincs további információ az állapotáról és az sem derült még ki, hogy folytatják-e az egyelőre hivatalosan felfüggesztett találkozót.

Megható sorokkal üzent az UEFA elnöke az összeeső Eriksennek: “Imádkozom érte, és a családjáért”