Foci Eb: A szupercsere a 121. percben villant - Ukrajnával lett teljes a negyeddöntő mezőnye

Ukrajna jutott utolsó csapatként az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, miután kedden, Glasgowban, hosszabbítás után legyőzte 2-1-re a ráadás nagy részében emberhátrányban futballozó Svédország együttesét.
Dudás Gábor 2021. június 29., kedd 23:34
Ukrajna jutott utolsó csapatként az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, miután kedden, Glasgowban, hosszabbítás után legyőzte 2-1-re a ráadás nagy részében emberhátrányban futballozó Svédország együttesét.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 29., kedd 23:34

I. félidő:

Agresszívabban és aktívabban kezdtek a svédek, de Ukrajna előtt adódott az első komolyabb lehetőség Glasgowban: a 12. percben Yaremchuk lövését védte bravúrral Olsen.

A folytatásban a skandinávok voltak a veszélyesebbek, elsősorban a remek napot kifogó Forsbergnek köszönhetően, mégis Andrij Sevcsenko csapata került előnybe a 27. percben: Yarmolenko jobbról és bal külsővel beadott labdáját Zinchenko vágta dropból, nagy erővel a kapu bal oldalába úgy, hogy a lövésébe Olsen csak beleérni tudott (0-1).

Svédország gyorsan rákapcsolt, miután hátrányba került és még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A 43. percben Forsberg 20 méteres lövése Zabarnijn megpattanva kötött ki a kapuban (1-1).

II. félidő:

A fordulás után Ukrajna igyekezett uralni a meccset, Olsen kapusnak kellett is egy nagyot mentenie Yarmolenko elől (fejjel...), de nem sokkal később, Sydorchuk lövésénél már a kapufa segítette ki a hálóőrt.

Az északiak sem maradtak azonban adósak a kapufákkal, előbb - alig másfél perccel később - Forsberg találta el 15 méterről a bal oldali kapufát, majd a 70. percben, picit messzebbről a lécet trafálta telibe a nagy kedvvel futballozó karmester.

Mivel az utolsó 20 perc viszont picit érthetetlen passzivitást hozott mindkét csapat részéről, jöhetett a hosszabbítás.

Hosszabbítás:

Amelynek a 9. perce hozott nagy fordulatot: Danielson először csak sárgát kapott Besedin letalpalásáért, de a VAR segítését is igénybe vevő Orsato játékvezető némi videózás után végül a jogosnak tűnő piros mellett döntött. Az alig pár perce beállt ukránt pedig le kellett cserélni a durva belépő okozta sérülése miatt.

A továbbiakban is sokszor akciófilmekbe illő jeleneteket és sérüléseket is hozó ráadás már kevésbé szólt a fociról, de mégsem jöttek a 11-sesek! A 121. percben Zinchenko balról érkező beadását a csereként beszállt Dovbyk fejelte közelről a kapuba, eldöntve a találkozót.

Ukrajna ezzel a legjobb nyolc közé jutott, ahol szombaton, Rómában a németeket kiejtő Anglia lesz az ellenfele.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő, Glasgow:

Svédország - Ukrajna 1-2 (Forsberg 43., ill. Zinchenko 27., Dovbyk 121.) - hosszabbítás után

Piros lap: Danielson (Svédország, 99.)

A negyeddöntők programja

Július 2., péntek

18:00, Szentpétervár: ?? Svájc - ?? Spanyolország (1. negyeddöntő)

21:00, München: ?? Belgium - ?? Olaszország (2. negyeddöntő)

Július 3., szombat

18:00, Baku: ?? Csehország - ?? Dánia (3. negyeddöntő)

21:00, Róma: ?? Ukrajna – ??????? Anglia (4. negyeddöntő)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Senkó, Várkonyi, Drazic, Mance
Sallói elmondta, Senkó várhatóan a ZTE testvérklubjánál, a Nafta Lendavánál folytatja, míg a Lendván kitűnően védő Németh Ervin érkezhet. Várkonyit megvennék az MTK-tól. Mance és Drazic is szóba került.
Haladás
Újabb távozó
A kialakult nehéz helyzetre tekintettel a Szombathelyi Haladás újabb játékosa bontott szerződést a klubbal - a 17 éves támadó, Katona István távozott, már vasárnap sem lép pályára Gyirmóton.
Ferencváros
Edzőkérdés
A vezérigazgató elmondta, olyan edzőt keresnek, akinek van nemzetközi tapasztalata, ezért Máté Csaba visszahozatalára nincs esély.
Tovább az összes átigazoláshoz