Sajtóhír: Az UEFA fenyeget és Budapestre hozhatja az Eb-döntőt is - reagált az MLSZ

Felmerült a lehetősége annak, hogy végül nem Londonban, hanem Budapesten lesz a labdarúgó Európa-bajnokság döntője július 11-én. 
Dudás Gábor 2021. június 18., péntek 9:59
Felmerült a lehetősége annak, hogy végül nem Londonban, hanem Budapesten lesz a labdarúgó Európa-bajnokság döntője július 11-én. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 18., péntek 9:59

A The Times információi szerint az UEFA kvázi megfenyegette Londont és a brit kormányt is, hogy ha nem lesz képes biztosítani 2500 férőhelyet a döntőre érkező VIP-vendégeknek, akkor megfontolja, hogy Budapestre költöztesse a Wembley-ből a július 11-i finálét.

Az angoloknak a szigetországban ismét emelkedni látszó fertőzött-számok miatt komoly kételyeik vannak annak kapcsán, hogy beengedjék-e külföldről és karanténkötelezettség érkező érkező vendégeket a Wembley-stadionba. Néhány napja a brit kormány egy hónappal meghosszabbította a korlátozásokat is a koronavírus-járvány újbóli terjedése miatt.

Az európai szövetség viszont ragaszkodna ahhoz, hogy a kiemelt vendégek mindenféle korlátozás nélkül látogathassanak el az Európa-bajnokság végjátékára. A döntő mellett a július 6–i és 7-i elődöntőket is Londonban játszanák le a csapatok, de a Times szerint nem kizárt, hogy a feloldhatatlan ellentét miatt végül Budapest, illetve a Puskás Aréna lesz majd a házigazda. A magyar nemzeti stadionban - egyedüli helyszínként - telt ház előtt zajlanak az Eb-mérkőzések.

A magyar válogatott legközelebb szombaton a világbajnok Franciaországot fogadja a Puskásban, majd jövő héten szerdán itt rendezik meg Portugália-Franciaország csoportmeccset is. Jövő vasárnap pedig az egyik nyolcaddöntőnek is Budapest ad otthont, az pedig tegnap eldőlt, hogy Hollandia lesz a meccs egyik résztvevője.

REAGÁLT AZ MLSZ

"A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont" - mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő. (MTI)

Olvastad már?
Magyar-francia: "Magyarország sebzett vad, ez háború lesz"- a világbajnok nem fél a szurkolóinktól
Lucas Hernández, a világbajnoki címvédő franciák védője szerint biztos, hogy nagy csatára kényszerülnek majd Budapesten, attól azonban nem tart, hogy a mostanság szokatlan telt ház bénítóan hatna rájuk a Puskás Arénában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz