Lucas Hernández már egy Budapestről adott online sajtótájékoztatón tekintett előre a szombati, angol bíró vezette Magyarország-Franciaország Európa-bajnoki csoportmeccsre, amelyen már a továbbjutást is kiharcolhatná a világbajnoki címvédő egy győzelemmel. Mint ismeretes, a franciák Németország 1-0-s legyőzésével, a mieink pedig a Portugália elleni 3-0-s vereséggel kezdték a tornát az F-csoportban.

A Bayern München játékosa szerint az előjelek és az esélyek ellenére nehéz meccs vár rájuk Budapesten.

Nehéz dolog lesz egy hazai pályán játszó csapat ellen futballozni. A feladatunk az lesz, hogy alkalmazkodjunk és az első perctől kezdve felvegyük a megfelelő ritmust.

Egyértelmű, hogy Magyarország egy sebzett vad, és az is, hogy más lesz egy tömött stadionban pályára lépni majd.

Nekünk azonban csak saját magunkra kell koncentrálnunk. Egyébként is jó lesz újra sok szurkolót látni a stadionban. Az tény, hogy fura lesz délután háromkor meccselni, de azért a Bundesligában én például hozzászokhattam már.

60 ezer ember előtt játszani egy igazi háború, egy nagy csata lesz szombaton, biztos, hogy a magyarok nem sok teret adnak majd, a portugálokat is rendszeresen leütközték. Nagyon szervezett védelmük van, ismerem is több játékosukat Németországból. Képesek lehetnek gondot okozni nekünk.

Imádom az ilyen hangulatú meccseket, nem tartok a telt háztól, a szurkolóktól, biztos, hogy különleges lesz majd az atmoszféra. Mindenki tudja nálunk, mi a dolga, felkészültünk alaposan. Magyarország ellen a pályán agresszívan és egymást támogatva kell majd futballoznunk – mondta a 25 éves védő. (Forrás: Le Figaro / UEFA)

Bayern & Germany on Twitter: "Lucas Hernández asked whether he can see Sergio Ramos joining FC Bayern: "(laughs) I'm with the national team now and this question is not for me. Ramos

Ugyancsak a franciákhoz kapcsolódó hír, hogy egy másik Bayern-játékos, Kingsley Coman minden bizonnyal pályára léphet a mieink ellen, mert bár megkapta az engedélyt és elhagyta Budapestet, hogy ott lehessen gyermeke születésekor, várhatóan visszatér majd a szombati találkozóra.

Eb 2020: Elhagyta a francia válogatottat a Bayern szélsője, ketten estek ki a szlovákoknál a koronavírus miatt – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!