Telt ház és felemelő hangulat fogadta a magyar válogatottat a portugálok elleni találkozón, amely óvatos játékkal kezdődött. A címvédő ragadta magához a kezdeményezést, és az első helyzet is előttük adódott: a 6. percben Jota 17 méterről lőtt, Gulácsi vetődve mentett szépen.

A 9. percben Sallai lépett volna ki egy hosszú labdával, Dias utolsó emberként kézzel lökött rajta, de a játékvezető szerint nem történt szabálytalanság. A folytatásban állandósult a portugálok meddő fölénye, de a mieink jól zártak hátul, igaz, támadásban nem tudtunk sokat mutatni.

A 20. percben Ronaldo próbálkozott egy ívelés után, Gulácsi mentett, de lest ítéltek közben. A félidő közepének legszebb jelenete Orbán szerelése volt, aki egy hazai hiba után mentett nagyot Silvával szemben. A magyar közönség ennél a jelenetnél is – ahogy minden sikeres hazai megmozdulásnál – hálás volt a mieinknek, hatalmas támogatást kapott a csapat a lelátóról.
Szükség is volt rá, mert állandósult a portugálok fölénye, igaz, ez csak labdabirtoklásban mutatkozott meg. Bírtuk a nyomást, viszont a megszerzett labdáinkból sajnos nem tudtunk megindulni.

A 37. percben jött az első magyar esély: Kleinheisler szabadrúgása után Szalai csúsztatott 11 méterről, de a portugál kapus a helyén volt. Ez volt az az időszak, amikor a mieink a legaktívabbak voltak. Meg kell jegyezni, hogy úgy tűnt, a játékvezetői csapat a kétes esetek nagy részénél rendre a portugálok javára ítélt, ami nem könnyítette meg a mieink dolgát.

A félidő hajrája meleg lett: két nagyobb esély is nyílt a vendégek előtt, a 41. percben Jota lőtt fordulásból, Gulácsi védett, majd 3 perccel később Ronaldo lőtt fölé 3 méterről Jota beadása után, így gól nélkül zárult az első félidő.

Fordulás után is az első helyzet a vendégeké volt: Pepe 10 méteres fejese után azonban vetődve mentett kapusunk. A túloldalon is volt egy kísérlet, Szalai 23 méteres, középre tartó lövését fogta Rui Patrício.

Az 54. percben Dias arcon ütötte Sallait, elmaradt a sárga lap, ami pedig már a második lett volna neki. Három perccel később szép támadást vezettünk, amelynek végén Sallai lőtt 18 méterről, a portugál kapus a helyén volt.

Némi mezőnyjáték után a 68. percben Fernandes került remek lövőhelyzetbe, de 23 méteres löketét ismét vetődve védte Gulácsi, aki ezen a napon valóban hozta azt, amit tőle várni lehet. A túloldalon Sallai lőtt egy jobbról beadott labda után, de nem volt igazán erő a lövésben.

Teltek a percek, a mieink óriásit küzdöttek. Sőt, a 80. percben a csereként beállt Schön be is talált, de lesről – az volt egyébként.

A 84. percben aztán megszerezte a vezetést az Eb-címvédő, pont akkor, amikor a legkevésbé volt ez benne a meccsben: egy lepattanó labdát Guerreiro lőtt el, az szintén megpattant egy magyar védőn, Orbánon, és a jobb alsó sarokban kötött ki – peches találat volt (0-1).

A magyar válogatott nagyot küzdött, de a hajrában sajnos a portugál válogatott érvényesítette a papírformát, a mieink pedig összeomlottak, hiszen C. Ronaldo a hosszabbításban még betalált, így 3-0-ra nyert a Puskás Arénában a címvédő.

Európa-bajnokság, 1. forduló, F csoport

Magyarország-Portugália 0-3 (Guerreiro 84., Ronaldo 86. – 11-esből, 92.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Magyarország: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai A. – Lovrencsics, Nagy Á. (Varga R. 88.), Kleinheisler (Sigér 78.), Schäfer (Nego 66.), Fiola (Varga K. 88.) – Szalai Á., Sallai (Schön 88.),

Portugália: Rui Patrício – Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro – Danilo, William (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Joao Moutinho, 89.) – Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.), Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.)