Messi távozna Barcelonából a 2-8 után, a Liverpool megegyezett a Bayern csillagával - külföldi körkép

A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Dudás Gábor 2020. augusztus 16., vasárnap 22:51
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról. Körkép.
Szerző: Dudás Gábor 2020. augusztus 16., vasárnap 22:51

ANGLIA

Liverpool: Sajtóhírek szerint a megállapodott Thiago Alcántarával, a Bayern München spanyol válogatott középpályásával. A 29 éves futballista négy évre írhat alá Liverpoolba, és hamarosan a két klub is megegyezhet a vételárról (RMC Sport)

Manchester City: A BL-ben a Cityvel "bukdácsoló" Guardiola még hisz a csodában; a Lyon szerénykedik, de a Bayerntől sem fél – visszhangok

Kevin De Bruynét, a Manchester City belga labdarúgóját választották az előző szezon legjobb játékosának az angol élvonalban. A 29 éves De Bruyne a legutóbbi idényben 13 gólt szerzett és húsz gólpasszt adott a Premier League-ben, utóbbival beállította Thierry Henry 2002/03-as rekordját.

Csapata, a Manchester City a második helyen végzett, 18 ponttal lemaradva a bajnok Liverpool mögött, és mivel a Bajnokok Ligájától szombaton a negyeddöntőben elbúcsúzott, az előző szezonban csak a Ligakupát tudta megnyerni.

Vincent Kompany és Eden Hazard után De Bruyne a harmadik belga győztes a díj 1994 óta íródó történetében, Kompanyt követően pedig a második Manchester City-futballista, aki megkapta ezt az elismerést.

A Liverpool védőjét, Trent Alexander-Arnoldot pénteken a szezon legjobb fiatal játékosának, a Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot szombaton a legjobb edzőnek választották. Az idény legszebb gólját Szon Hungmin, a Tottenham Hotspur dél-koreai labdarúgója szerezte. Az elismerésekről döntő testületben a hagyományoknak megfelelően helyet kaptak a szövetség, a liga, a média és a szurkolók képviselői is. A szigetországi Futballszakírók Szövetsége (FWA) júliusban Jordan Hendersont, az FC Liverpool csapatkapitányát választotta az angol bajnokság legjobbjává. (MTI)

Manchester United: Az MU kiejtette magát az Európa Ligából, döntős a Sevilla – videó

A Juventusban szereplő brazil szélsőt, Douglas Costát is szívesen látnák a soraikban a Vörös Ördögök. A 29 éves játékosnak 2022-ig szól a szerződése Torinóban (Gianluca DiMarzio)

SPANYOLORSZÁG

Barcelona: Állítólag az argentin Mauricio Pochettino lehet a legesélyesebb a katalánok kispadjára, amely szinte biztosan felborul majd Quique Setien alatt. Xavi és Ronald Koeman lehet még a képben a vezetőedzői posztot illetően (Daily Star)

Egy brazil televíziós csatorna vasárnap este bejelentette, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás argentin futballistája közölte a klubvezetőkkel, nem kívánja kitölteni jövő nyáron lejáró szerződését, és távozik. Minderről az Esporte Interativo számolt be, hozzátéve, hogy a katalán egyesület vezetése a Bayern Münchentől elszenvedett, 8-2-es pénteki Bajnokok Ligája-negyeddöntős vereség után úgy döntött, hétfőn rendkívüli elnökségi ülést tart, amelyen Quique Setién vezetőedző menesztéséről is döntés születhet.

Marcelo Bechler újságíró – aki annak idején elsőként adott hírt arról, hogy Neymar a Barcelonából a PSG-hez igazol – egy meg nem nevezett klubforrásra hivatkozva közölte, hogy Messi már egyértelművé tette, hogy azonnal távozni akar.

Messi 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Többek között tíz bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert az együttessel, 731 mérkőzésen 634 gólt és 276 gólpasszt gyűjtött gránátvörös-kék színekben. (MTI)

Real Madrid: A kolumbiai James Rodriguez elmondása szerint hiába szeretett volna másik klubhoz igazolni, csapata nem engedte ezt meg a számára. "Elég frusztráló nem játszani. Pláne, ha erre más emberek miatt nincs lehetőséged. Ha rossz játékos lennék, elfogadnám a helyzetet, de én az a játékos vagyok, aki minden helyzetben nyerni akar. Nehéz elfogadni, amikor nem kapsz annyi esélyt, mint a csapattársaid. El is akartam menni, de a klub nem engedte" - mondta a "Realeza del Fútbol Latino" podcastnak a támadó középpályás.

Atlético Madrid: A Napoli brazil középpályását, Allant akarják megszerezni. A 29 éves játékos ára 40 millió euró lehet (Marca)

OLASZORSZÁG

Juventus: Megfelelő, pontosabban kiemelkedő ajánlat esetén hajlandóak eladni a nyáron argentin csillagukat, Paulo Dybalát, aki iránt a Manchester United és a Tottenham is élénken érdeklődik (Gazzetta dello Sport)

AS Roma: Az angol Chris Smalling szeretne visszatérni a Farkasokhoz az MU-tól. A válogatott védő kölcsönben szerepelt már a Serie A csapatnál, és bár a United inkább Angliában értékesítené, a bekk ismét az olaszoknál szerepelne (Corriere dello Sport)

Sassuolo: A Németországban született, de török válogatott 25 éves középpályás, Kaan Ayhan a Fortuna Düsseldorfból érkezik az olaszokhoz.

NÉMETORSZÁG

Borussia Dortmund: A Dortmund egy vasárnapi ausztriai edzőmérkőzésen 11–2-re kiütötte az osztrák élvonalbeli, de a felkészülést alig pár napja elkezdő Austria Wient. Összesen tíz dortmundi talált a kapuba, egyedül Giovanni Reyna tudott duplázni. A félidőben még "csak" 4-1-re vezettek a németek.

Werder Bremen: Egy évre kölcsönvették a Manchester United holland utánpótlás-válogatott szélsőjét, Tahith Chongot.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh Hunor Vajk
Hosszú távú szerződést írt alá a dán Köbenhavnnál az U17-es magyar válogatott játékos, Németh Hunor Vajk.
Légiósok
Dárdai Bence
A hírek szerint a Liverpool és a Manchester United is szeretné leigazolni a Hertha 18 éves német-magyar támadó középpályását, Dárdai Bencét.
Tiszakécske
Edzőváltás
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozott a Tiszakécske éléről Kis Károly vezetőedző, utódja Balogh Pál lett.
Tovább az összes átigazoláshoz