I. félidő:

Jól kezdtük a mérkőzést Gyirmóton. Előbb Zsótérnak volt egy jó távoli lökete, amit kiütött a kapus. A 16. percben aztán megszereztük a vezetést: Csernik beadását követően Makrai rosszul találta el a labdát, ami Bíró elé került, ő pedig közelről a léc alá bombázott (1-0).

Nem sokkal később azonban egyenlítettek a máltaiak: Beerman három védőnket is becsapta, és 15 méterről a bal sarokba lőtt (1-1).

A folytatás egyértelműen a miénk volt, de kétszer is a lécet találtuk el: előbb Bíró fejelt a kapufára, majd pedig Makrai távoli tekeréséhez hiányzott pár centi. Közvetlenül a szünet előtt ziccert hibáztunk, miután Makrai két jó csel után középre adott, Csernik azonban négy méterről a kapu mellé pörgetett.

II. félidő

A fordulás után is maradt a nagy magyar mezőnyfölény, de az utolsó passzok rendre hiányoztak az akcióink befejezéséhez. Bíró az 53. percben így is ziccerbe került, de estében leadott lövését védeni tudta a máltai kapus, Galea.

A másik oldalon néhányszor le tudtak kontrázni minket a vendégek, Degabriele pedig nagy helyzetben hibázott szerencsénkre a 71. percben.

Michael Boris Kundrákot és Koszta Márkot is beküldte a támadósorba, jöttek sorra a beadások a máltai 16-osra, Szoboszlainak pedig volt egy remek bombája a 79. percben, amit a máltai kapus “repülve” hárított.

A meccs végére teljesen beszorult a máltai csapat, a mieink elkeseredetten rohamoztak a második gólért, de ezúttal hiányzott az igazi kreativitás a támadásainkból. Jött azonban a 92. perc, Zsótér szabadrúgása és a paksi Lenzsér fejese, ami a kapuban kötött ki, és eldöntötte a mérkőzést (2-1).

U21: “Ez a nemzetközi szint, itt már nincsenek gyenge ellenfelek” – videó

U21-es Eb-selejtező, Gyirmót:

Magyarország – Málta 2-1 (Bíró B. 16., Lenzsér 92., ill. Beerman 19.)

A meccs krónikája percről percre itt!

 

A mérkőzés összefoglalója az M4 Sport felvételén: