A Bene Ferenc vezette magyar U19-es válogatott a grúz, a horvát és a kazah válogatott ellen lép pályára a következő egy hétben a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán. A csoport első két helyezettje biztosan továbbjut a tavaszi elitkörbe, valamint az összes csoport két legjobb harmadikja is biztosítja a helyét az Eb-t megelőző utolsó selejtező fordulóba. A 2001-es születésű játékosokból álló magyar válogatott az elmúlt egy évben remek eredményeket ért el: tíz nemzetközi felkészülési mérkőzéséből hetet megnyert és csak egyet veszített el, emlékezetes az olaszok 4-0-s és a svédek 6-0-s legyőzése.

Elsőként, szerdán 18.00 órakor, az ETO Parkban az a georgiai válogatott lesz az ellenfelünk, amelynek keretében két olyan labdarúgó is helyet kapott, akik már a felnőtt válogatottban is bemutatkoztak, és alapemberei az orosz bajnokságban szereplő Rubin Kazany együttesének. Ez is mutatja, hogy szerdai riválisunk joggal pályázik az egyik továbbjutó helyre.

A legfontosabb cél természetesen a továbbjutás kivívása, de tudjuk jól, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a tornán. Az elmúlt másfél évben sok tapasztalatot szerzett nemzetközi mérkőzéseken ez a korosztály,

és az eredményességünkre is büszkék lehetünk, az olaszok, a svájciak, a svédek legyőzésével megmutattuk, hogy egyetlen riválissal szemben sem lehet félnivalónk.

Nehéz csoportba kerültünk, a horvátok minden korosztályban Európa legjobbjai közé tartoznak, első ellenfelünk, a grúz válogatott pedig olyan játékosokkal érkezett, akik már komoly felnőtt klubokban bizonyítottak, van köztük, aki bemutatkozott az A-válogatottban is. A legfontosabb, hogy egységesen, az elmúlt időszakban lefektetett alapelvek mentén, bátran futballozzunk, ne térjünk le arról az útról, amin az elmúlt időszakban elindultunk – nyilatkozta Bene Ferenc az mlsz.hu-nak.

A magyar U19-es válogatott kerete

Kapusok: Ásványi Balázs (FC Komárno), Kiss Ágoston (Arminia Bielefeld)

Védők: Huszti András (Puskás Akadémia), Lakatos Benjámin (DVSC), Szűcs Kornél (DVTK), Varju Benedek (MTK Budapest), Farkas Marcell (DVTK), Körmendi Kevin (Puskás Akadémia), Kalmár Olivér (Győri ETO)

Középpályások: Nyári Patrik (Haladás), Radics Márton (Puskás Akadémia), Kocsis Bence Máté (Csákvár FC), Hidi Sándor (Győri ETO), Szabó Bálint (Budaörsi SC)

Támadók: Cipf Dominik (Budapest Honvéd), Bukta Csaba (Red Bull Salzburg), Kalafat Álmos (Besiktas BJ), Skribek Alen (Puskás Akadémia), Beke Péter (Hamburger SV), Tóth-Gábor Kristóf (Haladás)

Az Eb-selejtező menetrendje

Október 9., 14.00: Horvátország – Kazahsztán (Gyirmót, Alcufer-stadion)

Október 9., 18.00: MAGYARORSZÁG – Georgia (Győr, ETO Park)

Október 12., 14.00: Georgia – Kazahsztán (Gyirmót, Alcufer-stadion)

Október 12., 20.00: Horvátország – MAGYARORSZÁG (Győr, ETO Park)

Október 15., 20.00: Kazahsztán – MAGYARORSZÁG (Gyirmót, Alcufer-stadion)

Október 15., 20.00: Georgia – Horvátország (Győr, ETO Park)