Mint beszámoltunk róla, a magyar U17-es válogatott hiába szerzett vezetést harmadik csoportmérkőzésén is a Brazíliában zajló világbajnokságon, ezúttal sem sikerült győzelmet aratnia Preisinger Sándor együttesének, amely így egy ponttal a csoport negyedik helyén zárt.

– Megint 65-70 percig kontrolláltuk, uraltuk a mérkőzést, utána viszont háromszor odapasszoltuk a labdát az ellenfélnek a tizenhatosunknál – értékelt a lefújás után a magyarok szövetségi edzője az M4 Sportnak. – Ezek olyan megmagyarázhatatlan hibák, ami miatt ez a csapat nem jutott tovább, pedig ma megdolgoztunk ezért.

A csoportmeccseken a második legtöbbet futotta a csapat, iszonyú melót tettünk bele, amiért minden dicséret megilleti őket, sajnos az egyéni hibák megpecsételték a sorsunkat. Mentünk előre ahogy bírtunk, de ha rúgunk három öngólt, akkor ez a helyzet.

Preisinger Sándor a világbajnokság tanulságairól is beszélt.

– A játékosok taktikai szinten meg tudják oldani azt, amit megkövetel a világbajnokság, a kondicionális és koncentrációs dolgokat viszont csak a mindennapi munkában lehet hozzátenni. Ehhez a szinthez kell felnőnünk. Most mindhárom mérkőzésen a végjátékban maradtunk alul, ez nem lehet véletlen.