I. félidő:

Az első 20-25 percben fölényben játszott ellenfelénél a magyar válogatott és lehetősége is akadt a gólszerzésre. Már rögtön a 3. percben például: ekkor Zuigéber tört be a jobbösszekötő helyén, majd jól is centerezett, de a középen érkező Molnár estében már csak a kapu fölé tudta lőni a labdát. Egy perccel később Orosz kísérletét csípte el Cetkovic kapus.

A 25. percben, egy ügyes kombináció végén az MTK-s Zuigéber Ákos lőtt ballal, 17 méterről a bal alsó mellé. Innentől kezdve azonban erőre kaptak a győzelmi kényszerben lévő vendégek és több veszélyes helyzetet is kialakítottak, szűk negyedórán át inkább az történt a pályán, amit a bosnyákok akartak.

Ám jött az újabb fordulat: a 36. percben, Molnár éles szögből leadott lövésénél még nagyot védett Cetkovic, bő egy perccel később viszont már nem volt esélye a bosnyák kapusnak. Buna adott be szépen, laposan jobbról, az érkező és a norvégok elleni meccset is eldöntő Zuigéber pedig 10 méterről, jobbal a jobb sarokba lőtt (1-0).

II. félidő:

A második játékrészt egy furcsa közjáték nyitotta meg, hiszen hiába tervezett kettős cserét a szünetre Preisinger Sándor szövetségi edző, csak egyet tudott végrehajtani a kezdősípszóig, így tíz emberrel kezdtük meg a félidőt. A Genkben futballozó magyar csatár, Németh András öltözéke ugyanis nem tetszett a negyedik bírónak, így támadónk csak két perces késéssel tudott beállni a pályára.

Közben a remek formában lévő és a meccs végén már mintegy 450, kapott gól nélküli perccel álló Hegyi Krisztián védett egy nagyot Sosic lövésénél, rögtön a játékrész elején. Bő tíz perccel később majdnem 2-0 lett az állás, ám a csereként beállt Németh szöglet után fejesét a bosnyák kapus bravúrral védte. A 66. percben megint a támadó került ziccerbe, de ezúttal nagyon eltévesztette a kaput.

A bosnyákok cserékkel igyekeztek frissíteni, a kispadról beállt Jusupovic fel is dobta a vendégek támadójátékát, kétszer is veszélyeztetett a középpályás.  Próbálkoztak, nyomtak a vendégek, de gólt már nem lőttek. Így 1-0 lett a vége, Magyarország második sikerével kint van a májusi Eb-n!

U17-es Eb-selejtezők, elitkör:

Magyarország – Bosznia-Hercegovina 1-0 (Zuigéber 37.) – a meccs krónikája percről percre itt!

A másik meccsen: Belgium – Norvégia 3-0 (Kalulika 37., 71., Doku 67.)

A csoport állása: 1. Belgium 6 pont (4-0) – már továbbjutott, 2. MAGYARORSZÁG 6 (2-0) – már továbbjutott, 3. Bosznia 0 (0-2), 4. Norvégia 0 (0-4)