Kiegyenlített volt a mérkőzés első negyede, mind a két oldalon adódtak veszélyes lehetőségek. A mieink elsősorban az MTK-s Zuigeber Ákos révén veszélyeztettek, a 16. percben a norvég kapus védett a helyzeténél, majd a 28. percben a hálóőrt is átemelte már a támadó, amikor a vendégek egyik védője menteni tudott a gólvonalnál.

A magyar kapusnak is volt azért dolga: a szombathelyi tehetség, Hegyi Krisztián a második félidőben mutatta meg elsősorban, miért figyeli teljesítményét több komoly nyugat-európai klub is, ekkor a mieink legjobbja volt a fiatal hálóőr, meccsben tartotta csapatát. Az első játékrész második felében a norvégok inkább körbelőtték a kapuját, de Oppegård és Melkersen helyzetében is benne volt a gól.

A végül negyedik Eb-selejtezőjét is kapott gól nélkül lehozó Hegyi a 69. percben mutatta be a meccs legnagyobb védését, Mannsverk ziccerét hárítva – ebben az időszakban egyértelmű fölényben futballoztak a skandináv fiatalok. A hajrá viszont szorosabban alakult, sőt!

A 90. percben Zuigeber veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást és parádésan tekert a kapu bal oldalába! 1-0-ra nyertünk ezzel, így a bosnyákokat legyőző Belgiummal holtversenyben vezetjük a négyest egy forduló után. Ha pénteken mi is legyőzzük a balkániakat, óriási lépést tehetünk az Európa-bajnokság felé.

Zuigéber Ákos szabadrúgásgólja Norvégia ellen

Ha U17-es válogatott és elitkör, akkor a végén jön a magyar gól: Zuigéber Ákos pazar szabadrúgásával összejött a rendkívül fontos győzelem Norvégia ellen.🇭🇺 Remek kezdés, így tovább, srácok! 🇭🇺Részletek: http://bit.ly/2CFLUOx

Közzétette: M4Sport – 2019. március 26., kedd

U17-es Eb-selejtezők, elitkör:

Magyarország – Norvégia 1-0 (Zuigeber 90.) – a meccs krónikája percről percre itt!

A másik meccsen: Belgium – Bosznia-Hercegovina 1-0