A Dánia elleni 0-0, a Norvégia elleni 0-3 és a Horvátország elleni 1-4 után a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott Szlovéniától 1-0-ra kikapott október közepén, így tovább vár első sikerére az újjáalakuló és a részben hazai rendezésű 2021-es Eb-re készülő korosztályos csapat, illetve edzője.

Vasárnap, Telkiben kezdték meg felkészülésüket idei utolsó mérkőzéseikre a magyar fiatalok, a Gera vezette együttes november 14-én Észak-Írországban lép pályára a házigazdák ellen, négy nappal később pedig az újonnan átadott Puskás Arénában fogadja majd az osztrákokat.

A magyar csapat kedden délután utazott el az észak-írországi Enniskillenbe, a csütörtöki mérkőzés helyszínére.

Egy fizikálisan erős játékosokból álló északír válogatott vár ránk csütörtökön, de a célunk az, hogy javítsunk az eredményességünkön, és megszerezzük első győzelmünket. A szlovénok ellen új játékrendszert próbáltunk ki, amivel javítottunk a stabilitásunkon, ezt szeretnénk továbbvinni, miközben a támadójátékban is előre akarunk lépni. A kerettagok nagy részét már jól ismerjük, de a csapatépítés jegyében ismét kipróbálunk új játékosokat, akik segítségére lehetnek az együttesnek az Európa-bajnokságra való felkészülésben – fogalmazott a szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az északírek négy forduló után két ponttal állnak Eb-selejtező csoportjukban, november 19-én Románia ellen folytatják szereplésüket a sorozatban.

A válogatott keretében két változás történt a korábban kihirdetetthez képest. Mint ismert, a csapatkapitányra, Szalai Attilára a felnőtt válogatottnál számít Marco Rossi szövetségi kapitány, helyére Varju Benedek, az MTK Budapest 2001-es születésű védője érkezett a csapatba.

Egy sérülés miatt nem tarthat a csapattal Szánthó Regő, az ETO FC támadója sem, helyére Szűcs Kornél (Diósgyőr) személyében egy másik 2001-es születésű védőt hívott meg Gera Zoltán.

A magyar U21-es válogatott kerete:

Kapusok: Demjén Patrik (ZTE), Varga Ádám Gábor (Soroksár), Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők: Varjas Zoltán (Komárno), Nagy Zsombor (MTK Budapest), Varjú Benedek (MTK Budapest), Tóth Bence (Vasas), Bolla Bendegúz (ZTE), Kovács Krisztián (Győri ETO), Szűcs Kornél (DVTK)

Középpályások: Szabó Bence (DVTK), Kiss Bence (Haladás), Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin), Schäfer András (Chievo), Banó-Szabó Bence (Honvéd), Palincsár Martin (MTK Budapest), Majnovics Martin (Mattersburg)

Támadók: Kundrák Norbert (DVSC), Bíró Bence (Guimaraes), Szőke Adrián (Heracles), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Szabó Máté (Budafok)

Magyar-uruguayi: Gera elárulta, miért nem lép pályára a búcsúmeccsén