Mint ismeretes, a Gyirmót közös megegyezéssel szerződést bontott a csapattal NB II-es bajnoki címet és feljutást ünneplő vezetőedzővel, Bene Ferenccel.

Az NB I-ben így már nem a tréner irányítja majd a csapatot. Honlapunk úgy tudja, a felek közötti szakítás mögött elsősorban az állt, hogy Bene mindenképpen erősíteni akart, és meghatározott egy bizonyos keretet, amellyel hajlandó lett volna nekifutni az élvonalnak, a tulajdonosok elképzelése azonban nem egyezett az edző által felvázoltakkal.

Abban is nagyon eltért a felek véleménye, hogy a feljutást kiharcoló játékosokkal mi legyen. Bene 5-6 játékosra nem tartott volna igényt az NB I-ben, míg a tulajdonosok úgy vélték, akik benne voltak a történelmi sikerben azoknak az élvonalban is illik megadni a lehetőséget. Napokon át egyeztettek a felek, végül azonban nem sikerült közelebb kerülni egymáshoz. Bene kitartott amellett, hogy minőségi erősítések nélkül bukásra van ítélve a csapat az NB I-ben, az általa megadott erősítési tervekkel viszont a klubvezetés nem értett egyet.