Mint ismeretes, Kassai Viktorra bízta a Németország-Olaszország Eb-negyeddöntő (szombat, 21:00, Bordeaux) vezetését az UEFA, a magyar bíró összesen mér az ötödik meccsen fog közreműködni a tornán, harmadszor játékvezetőként.

 

A német média csütörtökön meglehetősen borúlátóan és negatívan nyilatkozott emiatt, a jelek szerint Olaszországban viszont inkább pozitív a hír fogadtatása.

tuttomercatoweb.com a korábbi játékvezetőt, a legmagasabb osztályokban 1993 és 2002 között sípoló Angelo Bonfriscót kérdezte meg a magyar bíró jelöléséről, és az ex-spori meglehetősen dicsérően beszélt fiatal kollégájáról az olasz portálnak. 

Egy nagyszerű bíró jelöltek a találkozóra, amely a tét és a résztvevők miatt biztos, hogy nem lesz egy könnyű mérkőzés. Kassai eddigi Eb-teljesítménye összességében kiegyensúlyozott volt, ő az egyik legjobb bíró, pedig egy ilyen tornán bárkivel előfordulhat, hogy a tét és a hangult miatt esetleg idegesebb lesz a megszokottnál és rossz ítéleteket hoz. Láttam az olasz válogatott svédek elleni csoportmérkőzésén is, és azt kell, hogy mondjam, bár nem volt nehéz dolga, probléma nélkül, remekül vezette le az összecsapást. Nagyon kiélezett találkozó lesz a Németország elleni, igazi puskaporos hordó, de Kassai személye garancia lesz a jó játékvezetésre – tette hozzá Bonfrisco.